Mi zabpehelyből készítettük, hogy azoknak se lehessen semmi kifogása az elkészítése ellen, akiknél éppen nincs otthon speciális liszt, de zabpehely pont igen. Tálald a palacsintát és a ragut langyosan, és ha van időd, egy adag sűrű főzött krémmel töltsd meg, így elegáns desszertként is megállja majd a helyét. Pikánsabb változatban az almához adott fahéjat borsra, csilire, vaníliára és levendulára is lecserélheted.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre tej
- 3 evőkanál cukor (édesítővel is helyettesítheted)
- 2 nagy evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál só
- 3 tojás
- 4 kicsire felkockázott alma
- 1 evőkanál vaj
- 3 nagy evőkanál méz (vagy más édesítő)
- 1 fél citrom leve
- 1 teáskanál fahéj
- 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
Az almaraguhoz dobd az almakockákat a megolvasztott vajra, és még hidegen keverd el velük az étezési keményítőt is. Miközben kis lángon, fedő alatt puhulnak, mehet a gyümölcsökhoz a méz, a fahéj és a citromlé is. Húsz perc után sűrű ragu lesz az almákból, amit akár a reggeli joghurtodhoz és egy rakás édességhez is felhasználhatsz.
Amíg a gyümölcsök puhulnak, törd össze a zabpelyhet aprítógépben szinte lisztes állagúra, majd a legegyszerűbb, ha a többi hozzávalót is ebben kevered el. Néhány perc után el is készül a tésztád, amiből kevés olajon, kis lángon süss palacsintákat.