Nyilván megoldjuk, hogy a diéta alatt is falhassuk: zabpalacsinta almaraguval

Na majd biztos pont a palacsintáról fogunk lemondani egy-egy felelőtlenül bevállalt újévi fogadalom miatt! A palacsinta ebben a zabos változatban, egy kis édesítővel lassú felszívódású finomság lesz, amihez tökéletesen illik a kakaópor, a fahéj, a vaníliás túrókrém, de ez a szuper, sűrű és fűszeres almaragu is. Ha zabliszted nincs otthon, teljes kiőrlésű lisztből próbáld ki.

Mi zabpehelyből készítettük, hogy azoknak se lehessen semmi kifogása az elkészítése ellen, akiknél éppen nincs otthon speciális liszt, de zabpehely pont igen. Tálald a palacsintát és a ragut langyosan, és ha van időd, egy adag sűrű főzött krémmel töltsd meg, így elegáns desszertként is megállja majd a helyét. Pikánsabb változatban az almához adott fahéjat borsra, csilire, vaníliára és levendulára is lecserélheted. 

Egy kis füge is elfér a tetején.
Egy kis füge is elfér a tetején.Image Source RF/Chad Springer

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 3 evőkanál cukor (édesítővel is helyettesítheted)
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál
  • 3 tojás
  • 4 kicsire felkockázott alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 nagy evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 fél citrom leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

Az almaraguhoz dobd az almakockákat a megolvasztott vajra, és még hidegen keverd el velük az étezési keményítőt is. Miközben kis lángon, fedő alatt puhulnak, mehet a gyümölcsökhoz a méz, a fahéj és a citromlé is. Húsz perc után sűrű ragu lesz az almákból, amit akár a reggeli joghurtodhoz és egy rakás édességhez is felhasználhatsz.

Amíg a gyümölcsök puhulnak, törd össze a zabpelyhet aprítógépben szinte lisztes állagúra, majd a legegyszerűbb, ha a többi hozzávalót is ebben kevered el. Néhány perc után el is készül a tésztád, amiből kevés olajon, kis lángon süss palacsintákat. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek