A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fél csokor felaprított snidling
- 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
- 10 deka juhtúró
- 1 fél pohár tejföl
- 3 tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre zabpehely
- 1 evőkanál cukor
- 1 kisebb pohár szódavíz
- 2 nagy evőkanál étolaj
- 1 csésze fagyasztott spenót
- ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Elkészítés:
Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat.
A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként.