Sósan is rajongjuk: spenótos zabpalacsinta snidlinges juhtúróval töltve

Lila hagyma, spenót és a zab – így lesz a palacsintából valami nagyon izgalmas, és még a diátába is beilleszthető fogás. Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

A jó kis langyos, juhtúrós palacsinták mellől nem hiányzik majd a hús, de ha mégis, akkor egy szelet érett, sovány sonkát is tölts a spenótos palacsintákba. Ha szereted a sós sajtokat, fetás-snidlinges változatban is próbáld ki, ha pedig a magyaros ízekért rajongsz, körözöttel töltsd meg a zöld palacsintákat. Nálunk a sós töltelék ellensúlyozására egy kevés édeskés szárított paradicsom is került a kulimászba. 

Körözöttel is finom.
Körözöttel is finom.iko636

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fél csokor felaprított snidling
  • 1 kisebb csésze apróra kockázott, szárított paradicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kisebb pohár szódavíz
  • 2 nagy evőkanál étolaj
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, és ha már lisztes állagú, mehet hozzá a tej, egy tesákanál só, cukor, a tojások, az olaj és a spenót. Jól dolgozd el a keveréket, majd süss belőle palacsintákat. 

A töltelékhez dolgozd el a juhtúrót, a tejfölt, a snidlinget és a paradicsomkockákat, és ha van otthon, egy kevés fanyar fekete olívát is adhatsz a sós-édeskés keverékhez. Ezzel töltsd meg a palacsintákat, és kínáld vega főételként vagy egyszerű, fokhagymás csirke- és halszeletek mellé, köretként. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek