Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted. Ha egy kis száraz rozskenyérből te készíted a morzsát egy aprítógépben, akkor már semmi olyan nem lesz benne, amitől bűntudatod lehetne, ha fontos neked az ételek glikémiás indexe.
Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- 2 tojás
- 1 kisebb bögre zsemlemorzsa
- 1 pohár tejföl
- 1 bögre lereszelt füstölt sajt
- 1 csokor snidling (a tetejére)
- ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt, közben vajazz ki egy jénait, és szórd meg egy kevés morzsával az alját.
Sózd és borsozd, majd forgasd meg a morzsában a karfiolrózsákat. Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd adj hozzá sót és borsot, és ezt öntsd a karfiolfalatokra. A prézli maradékát szórd a tetejére, majd süsd készre 25 perc alatt, és langyosan, a friss snidlinggel tálald.