Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Sokáig lehetne azon tűnődni, hogy vajon mitől ennyire finom a főtt karfiol egy kis tojással és morzsával, na de miért tennénk, ha gondolkodás helyett akár el is készíthetjük ezt a fogást. Egy nagy adag aromás sajttal és friss zöldfűszerekkel menő és nagyon könnyű vega ebéd vagy köret lesz belőle.

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted. Ha egy kis száraz rozskenyérből te készíted a morzsát egy aprítógépben, akkor már semmi olyan nem lesz benne, amitől bűntudatod lehetne, ha fontos neked az ételek glikémiás indexe. 

Önmagában és köretként is jó.
Önmagában és köretként is jó.tycoon751

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojás
  • 1 kisebb bögre zsemlemorzsa
  • 1 pohár tejföl
  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 csokor snidling (a tetejére)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt, közben vajazz ki egy jénait, és szórd meg egy kevés morzsával az alját. 

Sózd és borsozd, majd forgasd meg a morzsában a karfiolrózsákat. Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd adj hozzá sót és borsot, és ezt öntsd a karfiolfalatokra. A prézli maradékát szórd a tetejére, majd süsd készre 25 perc alatt, és langyosan, a friss snidlinggel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek