Íme, az univerzális édesség, amiből ha nagyobb darabokat készítesz, akár reggelire is kínálhatod, közepes méretben szuper utazáskor, kicsiben pedig tökéletes bulifalatka lesz belőle. És ez még nem minden: télen a forró csoki mellett indokolt, nyáron pedig menő fagyiszendvics készülhet belőle egy gombóc vaníliafagyival. Az egészséges, zabos édességet a sós kesudió és az édeskés csokidarabok teszik izgalmassá. Nálunk vegán változatban készült, és így is nagyon finom lett – ehhez csak a csokiból kellett beszerezni a vegán változatot.

Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy bögre apró szemű zabpehely
- 1 bögre forró víz
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 0.5 bögre cukor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál sütőpor (elhagyható)
- 1 kisebb csésze durvára vágott kesudió
- 1 kisebb csésze durvára vágott fehér csokoládé
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszolajat a vízben, majd jól keverd el a száraz összetevőkkel, a csokit és a diót kivéve. Ha összedolgoztad, és a keverék kihűlt, mehet bele a kesudió és a fehér csoki is. Ezek után formázz belőle tetszés szerinti méretű pogácsákat, és süsd készre őket 180 fokon, 30 perc alatt.

A csoki szépít, boldogít, fiatalít. Egészen addig, amíg kakaó is van benne. Ha ezt kihagyjuk, akkor fehércsokinak nevezzük, bár nem is igazi csoki. Finom ettől még lehet, ha szívvédő már nem is.
Tovább olvasom