Utazáshoz, tízóraira és desszertnek is szuper: kesudiós-fehér csokis zabkekszek

Ha valami szuper egészséges, lassú felszívódású finomságra vágysz, dobj össze egy adag édes zabsütit, amiből egy adagot akár le is fagyaszthatsz. Ha cukormentes fehér csokival készíted, biztos, hogy nem ugráltatja majd a vércukorszinted, a benne sült kesudió pedig tökéletes vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás.

Íme, az univerzális édesség, amiből ha nagyobb darabokat készítesz, akár reggelire is kínálhatod, közepes méretben szuper utazáskor, kicsiben pedig tökéletes bulifalatka lesz belőle. És ez még nem minden: télen a forró csoki mellett indokolt, nyáron pedig menő fagyiszendvics készülhet belőle egy gombóc vaníliafagyival. Az egészséges, zabos édességet a sós kesudió és az édeskés csokidarabok teszik izgalmassá. Nálunk vegán változatban készült, és így is nagyon finom lett – ehhez csak a csokiból kellett beszerezni a vegán változatot. 

Fagyiszendvicsként is finom.
Fagyiszendvicsként is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró víz
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál sütőpor (elhagyható)
  • 1 kisebb csésze durvára vágott kesudió
  • 1 kisebb csésze durvára vágott fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat a vízben, majd jól keverd el a száraz összetevőkkel, a csokit és a diót kivéve. Ha összedolgoztad, és a keverék kihűlt, mehet bele a kesudió és a fehér csoki is. Ezek után formázz belőle tetszés szerinti méretű pogácsákat, és süsd készre őket 180 fokon, 30 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek