Íme, az univerzális édesség, amiből ha nagyobb darabokat készítesz, akár reggelire is kínálhatod, közepes méretben szuper utazáskor, kicsiben pedig tökéletes bulifalatka lesz belőle. És ez még nem minden: télen a forró csoki mellett indokolt, nyáron pedig menő fagyiszendvics készülhet belőle egy gombóc vaníliafagyival. Az egészséges, zabos édességet a sós kesudió és az édeskés csokidarabok teszik izgalmassá. Nálunk vegán változatban készült, és így is nagyon finom lett – ehhez csak a csokiból kellett beszerezni a vegán változatot.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy bögre apró szemű zabpehely
- 1 bögre forró víz
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 0.5 bögre cukor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál sütőpor (elhagyható)
- 1 kisebb csésze durvára vágott kesudió
- 1 kisebb csésze durvára vágott fehér csokoládé
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszolajat a vízben, majd jól keverd el a száraz összetevőkkel, a csokit és a diót kivéve. Ha összedolgoztad, és a keverék kihűlt, mehet bele a kesudió és a fehér csoki is. Ezek után formázz belőle tetszés szerinti méretű pogácsákat, és süsd készre őket 180 fokon, 30 perc alatt.