Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki édesburgonyával, fűszeres szejtánnal vagy egy jó adag hideg, zöldfűszeres tejföllel a tetején. Lehet, hogy így már nem hívhatjuk brassóinak, de végül is nem becézgetni akarjuk, hanem megenni, és arra viszont tökéletes így, feltuningolva.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka felkockázott csirkecombfilé (csirkemellből és akár pulykából is készítheted)
- 1 nagy bögre zöldborsó
- 6 darab felaprított fokhagymagerezd
- 60 deka felkockázott burgonya
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Főzd meg a felkockázott bugonyát egy kevés sós vízben, majd tedd félre.
Add a forró olajhoz a húst és a fokhagymát, majd kifehéredésig kevergesd, és közben adj hozzá sót és borsot is. Ezek után keverd el benne a borsót, és puhítsd további 8-10 percig, a csirkefalatok méretétől függően. A megfőtt burgonyát forgasd meg egy kevés forró vajban, a petrezselymet vágd apróra, és az egészhez add hozzá az elkészült, borsós húsfalatokat. Egy kis fűszerpaprika is nagyon jól áll neki, akár csípős, akár füstölt változatban.