Lassú felszívódású változatban még finomabb: zöldborsós csirkebrassói vajas, főtt burgonyával

Ahelyett, hogy lemondanánk a legfinomabb ételeinkről, inkább alakítsuk őket olyanná, hogy beleférjen a diétánkba – állítják a hedonisták, élükön velünk. A sovány pulyka mellett szuper néhány falat édeskés zöldborsó, ami mellé ezúttal főtt krumplit készítettünk az alacsonyabb glikémiás index érdekében.

Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki édesburgonyával, fűszeres szejtánnal vagy egy jó adag hideg, zöldfűszeres tejföllel a tetején. Lehet, hogy így már nem hívhatjuk brassóinak, de végül is nem becézgetni akarjuk, hanem megenni, és arra viszont tökéletes így, feltuningolva.

Más zöldségekkel is készülhet.
Más zöldségekkel is készülhet.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka felkockázott csirkecombfilé (csirkemellből és akár pulykából is készítheted)
  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 6 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 60 deka felkockázott burgonya
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott bugonyát egy kevés sós vízben, majd tedd félre. 

Add a forró olajhoz a húst és a fokhagymát, majd kifehéredésig kevergesd, és közben adj hozzá sót és borsot is. Ezek után keverd el benne a borsót, és puhítsd további 8-10 percig, a csirkefalatok méretétől függően. A megfőtt burgonyát forgasd meg egy kevés forró vajban, a petrezselymet vágd apróra, és az egészhez add hozzá az elkészült, borsós húsfalatokat. Egy kis fűszerpaprika is nagyon jól áll neki, akár csípős, akár füstölt változatban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek