Lassú felszívódású változatban még finomabb: zöldborsós csirkebrassói vajas, főtt burgonyával

Ahelyett, hogy lemondanánk a legfinomabb ételeinkről, inkább alakítsuk őket olyanná, hogy beleférjen a diétánkba – állítják a hedonisták, élükön velünk. A sovány pulyka mellett szuper néhány falat édeskés zöldborsó, ami mellé ezúttal főtt krumplit készítettünk az alacsonyabb glikémiás index érdekében.

Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki édesburgonyával, fűszeres szejtánnal vagy egy jó adag hideg, zöldfűszeres tejföllel a tetején. Lehet, hogy így már nem hívhatjuk brassóinak, de végül is nem becézgetni akarjuk, hanem megenni, és arra viszont tökéletes így, feltuningolva.

Más zöldségekkel is készülhet.
Más zöldségekkel is készülhet.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka felkockázott csirkecombfilé (csirkemellből és akár pulykából is készítheted)
  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 6 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 60 deka felkockázott burgonya
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott bugonyát egy kevés sós vízben, majd tedd félre. 

Add a forró olajhoz a húst és a fokhagymát, majd kifehéredésig kevergesd, és közben adj hozzá sót és borsot is. Ezek után keverd el benne a borsót, és puhítsd további 8-10 percig, a csirkefalatok méretétől függően. A megfőtt burgonyát forgasd meg egy kevés forró vajban, a petrezselymet vágd apróra, és az egészhez add hozzá az elkészült, borsós húsfalatokat. Egy kis fűszerpaprika is nagyon jól áll neki, akár csípős, akár füstölt változatban. 

kapcsolódó Brassói, egészségesebb vezióban
Brassói, egészségesebb vezióban

Nem is tudom, hívhatjuk-e még így, mert a krumplit csicsókára, a sertést csirkére cseréltem. Brassói light.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Köftewrap paradicsomlekvárral és grillezett padlizsánnal – gyors, mediterrán fogás darált hússal

A köfte remek nyári klasszikus, amit ezúttal feltekerünk és egy wrap közepébe töltöttünk.

július27., 12:52

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Ananászos-paprikás csirkenyárs – mogyorós mártogatóssal és csípős káposztasalátával lesz igazán finom

A csirke bármelyik részéből készítheted ezt a fogást, ha épp mell van otthon, az is remek, és a combfilé is szuper hozzá. Ha előtte pár órát joghurtban pihennek a húsok, még finomabbak lesznek.

július24., 10:44

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Mustra