Lassú felszívódású változatban még finomabb: zöldborsós csirkebrassói vajas, főtt burgonyával

Ahelyett, hogy lemondanánk a legfinomabb ételeinkről, inkább alakítsuk őket olyanná, hogy beleférjen a diétánkba – állítják a hedonisták, élükön velünk. A sovány pulyka mellett szuper néhány falat édeskés zöldborsó, ami mellé ezúttal főtt krumplit készítettünk az alacsonyabb glikémiás index érdekében.

Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki édesburgonyával, fűszeres szejtánnal vagy egy jó adag hideg, zöldfűszeres tejföllel a tetején. Lehet, hogy így már nem hívhatjuk brassóinak, de végül is nem becézgetni akarjuk, hanem megenni, és arra viszont tökéletes így, feltuningolva.

Más zöldségekkel is készülhet.
Más zöldségekkel is készülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka felkockázott csirkecombfilé (csirkemellből és akár pulykából is készítheted)
  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 6 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 60 deka felkockázott burgonya
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott bugonyát egy kevés sós vízben, majd tedd félre. 

Add a forró olajhoz a húst és a fokhagymát, majd kifehéredésig kevergesd, és közben adj hozzá sót és borsot is. Ezek után keverd el benne a borsót, és puhítsd további 8-10 percig, a csirkefalatok méretétől függően. A megfőtt burgonyát forgasd meg egy kevés forró vajban, a petrezselymet vágd apróra, és az egészhez add hozzá az elkészült, borsós húsfalatokat. Egy kis fűszerpaprika is nagyon jól áll neki, akár csípős, akár füstölt változatban. 

Brassói, egészségesebb vezióban
Brassói, egészségesebb vezióban

Nem is tudom, hívhatjuk-e még így, mert a krumplit csicsókára, a sertést csirkére cseréltem. Brassói light.

Tovább »

Még több recept

Sonkába tekert csirkemáj grillezve, gyümölcsökkel – így lehet diétás a kedvenced

Tíz deka szárnyasmájban alig több mint 100 kalória van – ha grillezett gyümölcsökkel tálalod, segíthet átbillenni a már néhány hete tartott és már nagyon kifulladni látszó újévi fogadalmak holtpontjain.

január14., 10:40

A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

július11., 06:04

Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

július9., 06:04

Télen a legfinomabb: meleg, csilis narancsleves mézeskalácsmorzsával és sült gesztenyével

Azért szuper ez a leves, mert sokféleképpen feldobhatod – jól áll neki a sütőtök, a répa, a tejszín, a magvak, az aszalt gyümölcsök, a habgaluska és akár egy adag natúr csirkehús is.

január10., 12:04

A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

július10., 06:04

Levendulás-citromos linzer – ezért érdemes rászokni az ötórai teázásra

Rendszeres gondozás mellett egy levendulabokor akár 20-25 évig is élhet, és különösebben nagy odafigyelést sem igényel, így ha van egy kis kerted, nagyon érdemes adni neki egy esélyt.

július12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.