Lassú felszívódású változatban még finomabb: zöldborsós csirkebrassói vajas, főtt burgonyával

Ahelyett, hogy lemondanánk a legfinomabb ételeinkről, inkább alakítsuk őket olyanná, hogy beleférjen a diétánkba – állítják a hedonisták, élükön velünk. A sovány pulyka mellett szuper néhány falat édeskés zöldborsó, ami mellé ezúttal főtt krumplit készítettünk az alacsonyabb glikémiás index érdekében.

Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki édesburgonyával, fűszeres szejtánnal vagy egy jó adag hideg, zöldfűszeres tejföllel a tetején. Lehet, hogy így már nem hívhatjuk brassóinak, de végül is nem becézgetni akarjuk, hanem megenni, és arra viszont tökéletes így, feltuningolva.

Más zöldségekkel is készülhet.
Más zöldségekkel is készülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka felkockázott csirkecombfilé (csirkemellből és akár pulykából is készítheted)
  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 6 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 60 deka felkockázott burgonya
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a felkockázott bugonyát egy kevés sós vízben, majd tedd félre. 

Add a forró olajhoz a húst és a fokhagymát, majd kifehéredésig kevergesd, és közben adj hozzá sót és borsot is. Ezek után keverd el benne a borsót, és puhítsd további 8-10 percig, a csirkefalatok méretétől függően. A megfőtt burgonyát forgasd meg egy kevés forró vajban, a petrezselymet vágd apróra, és az egészhez add hozzá az elkészült, borsós húsfalatokat. Egy kis fűszerpaprika is nagyon jól áll neki, akár csípős, akár füstölt változatban. 

Brassói, egészségesebb vezióban
Brassói, egészségesebb vezióban

Nem is tudom, hívhatjuk-e még így, mert a krumplit csicsókára, a sertést csirkére cseréltem. Brassói light.

Tovább »

Még több recept

Izgalmas glutén- és tejmentes reggeli: tojás baconbögrében

Az amerikai reggeli tipikus eleme a bacon és a tojás. Ha szeretjük, nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott, unalmas elkészítési módokhoz. Mindössze pár perc, és a végeredmény glutén- és tejmentes lesz.

február18., 09:22

A minden vendéget lenyűgöző virslis leveles tej- és gluténmentesen

Gyorsan, kevés munkával elkészülő gluténmentes, tejmentes finomság, ami lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. És vendégváró. Kell ennél több?

február17., 12:00

A tócsni bármikor jöhet, főleg egy adag snidlinges-fokhagymás tejföllel

A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.

február19., 12:00

Piña colada gyümölcssaláta mandulával – a kókusztól és a magvaktól lesz igazán tartalmas

Ezt a koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne, ezért készítettünk belőle a kedvenc italunk ízéhez hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre.

február15., 10:40

Télen a legfinomabb: meleg, csilis narancsleves mézeskalácsmorzsával és sült gesztenyével

Azért szuper ez a leves, mert sokféleképpen feldobhatod – jól áll neki a sütőtök, a répa, a tejszín, a magvak, az aszalt gyümölcsök, a habgaluska és akár egy adag natúr csirkehús is.

január10., 12:04

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

február16., 11:24

Mustra