Egy igazi retró szilveszteri fogás: 4 összetevős korhelysaláta

Keverj össze minden alapanyagot, és hűtsd le jól – nem is kell mást tenned ehhez a szuper, savanykás, virslis fogáshoz. Ezt még extra másnaposan is simán összedobod – a jó kis retró saláta szuper kísérője egy jó kis esti nosztalgiázásnak arról, hogy régen mennyivel jobb volt minden.

Csak egy kis káposzta, lila hagyma és néhány virsli kell ehhez a salátához, negyedik összetevőként pedig egy egyszerű tartármártás, amihez szintén nem kell nagy tudomány. Trükkös megfogalmazás a 4 összetevő, na de ha maradt egy adag mártás a hal mellől és egy kis káposzta karácsonyról, nincs is ennél jobb módja a maradékok felhasználásának. Egy nagy adag vajas pirítós kell csak mellé, és máris kész az újévi vacsora, amiben az ilyenkor kötelező virslikarikák is ott vannak. Ha van időd egy kicsit feldobni, főtt lencsét, burgonyát és akár főtt kukoricát is keverhetsz a salátába, így már tényleg csak egy pohár pezsgő és néhány falatka malac hiányzik a kötelező újévi ételek és italok sorából. 

 

Szilveszterre tökéletes.
Szilveszterre tökéletes.Marina Bakush

Hozzávalók 3 személyre

A salátához

  • 2 bögre savanyú káposzta
  • 6 darab füstölt virsli
  • 1 kisebb darab apróra vágott lila hagyma

Az öntethez

  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.5 bögre tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Dobd forró vízbe a virlsiket, hagyd benne 6 percig, majd karikázd fel, és keverd el a megmosott káposztával és a hagymával. A majonézes öntethez keverd el a majonézt a többi hozzávalóval, sózd ízlés szerint, és forgasd meg benne a saláta összetevőit, majd tedd az egészet a hűtőbe néhány órára. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek