Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis-sajtos muffinok

Ez a szuper virslis muffin önmagában is rágcsálható, de akár egy kis majonézzel és omlettel is megtölthető, és még fagyasztva sem lesz baja. Csoda, hogy ott van a kedvenc újévi reggelijeink között?

A szilveszteri virslifogyasztás szokása feltehetően Németországból ered. Nem csoda, hogy könnyen meghonosodott, hiszen a virsli egyrészt könnyen és gyorsan elkészíthető (még főzni sem kell), másrészt illeszkedik abba a magyar hagyományba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni.

Reggelire tökéletes lesz!
Reggelire tökéletes lesz!AniHobel

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 nagy evőkanál olívaolaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy bögre búzaliszt (2,5 decis)
  • 2 darab virsli
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 mokkáskanál
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi a dolgod, hogy először is eldöntsd, hogy apró virslikockákat látnál szívesebben ebben a muffinban, vagy mindegyik közepébe nyomsz sütés előtt egy-egy egész csíkocskát.

Ez alapján vagdosd össze 2-3 centis darabokra vagy minikockákra a virsliket. A muffintészta mindig pofnegyszerűen összeállítható: keverd el egymással és a fűszerekkel a folyékony alapanyagokat, majd a szárazakat, és dolgozd össze a két keveréket. El is készültél a nehezével. Kanalazd muffinpapírokba vagy formákba, és süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. 12 nagyobb darab lesz belőle. 

Ezt a sós muffinalapreceptet tetszés szerint varálhatod: legközelebb baconnel, kolbásszal, olasz fűszerekkel vagy puhára sült fokhagymagerezdekkel is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek