Elsejétől egészségesebben élsz? Akkor imádni fogod ezt az egyszerű zabkását almával és gesztenyepürével

A gesztenyepüré, főleg natúr változatban, simán beilleszthető a hétköznapi fogások közé, egyáltalán nem kell megvárnod vele azokat az alkalmakat, amikor egy cukrászdában minden más választás nagyon rizikósnak tűnik. Érdemes is minél többször enned belőle, tele van vitaminokkal és a zabbal, és almával elkészítve sokáig eltelít.

Azért csodálatos ez a zabkása, mert a langyos almaragut a gesztenyével és a zabbal rétegezve olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire. Bizonyos szempontból sokkal jobb is – egészséges édesítőkkel készítve egy szuper, lassú felszívódású fogás készül belőle, ami után garantáltan nem leszel éhes egész délelőtt. 

Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.
Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.AnaMOMarques

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró tej (növényi tejet vagy vizet is használhatsz)
  • 2 apróra kockázott alma
  • 3 evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál Cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 bionarancs héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az almakockákat a narancslével, majd forrázd le a zabot a tejjel, és alaposan keverd el a többi hozzávalóval, beleértve a narancs héját is. Adj neki néhány percet, majd rétegezd a gesztenyés zabot az almával felváltva hosszú poharakba. Ha még tovább pimpelnéd, friss bogyós gyümölcsökkel, étcsokireszelékkel vagy kandírozott narancshéjdarabokkal tálald. Ünnepekkor és hétvégén egy-egy kis adag csokilikőrt és tejszínhabot is elbír az almás réteg teteje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek