Azért csodálatos ez a zabkása, mert a langyos almaragut a gesztenyével és a zabbal rétegezve olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire. Bizonyos szempontból sokkal jobb is – egészséges édesítőkkel készítve egy szuper, lassú felszívódású fogás készül belőle, ami után garantáltan nem leszel éhes egész délelőtt.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- 1 bögre forró tej (növényi tejet vagy vizet is használhatsz)
- 2 apróra kockázott alma
- 3 evőkanál méz (vagy más édesítő)
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál Cukrozatlan gesztenyemassza
- 1 bionarancs héja és leve
Elkészítés:
Keverd el az almakockákat a narancslével, majd forrázd le a zabot a tejjel, és alaposan keverd el a többi hozzávalóval, beleértve a narancs héját is. Adj neki néhány percet, majd rétegezd a gesztenyés zabot az almával felváltva hosszú poharakba. Ha még tovább pimpelnéd, friss bogyós gyümölcsökkel, étcsokireszelékkel vagy kandírozott narancshéjdarabokkal tálald. Ünnepekkor és hétvégén egy-egy kis adag csokilikőrt és tejszínhabot is elbír az almás réteg teteje.