Akár húsevő vagy, akár nem, ezt a klassz, fokhagymás és édeskés spenótot lehetetlen nem azonnal befalni, amint félig langyosra hűlt. Ha pedig eddig nem voltál a barátja, de jó lenne megszeretni ezt a vasban gazdag alapanyagot, arra is tökéletes ez a krémes szósz a finom sült fokhagymákkal.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 doboz mirelit spenót
- 2 deci tejszín
- 1 deci tej
- 1 evőkanál vaj
- 2 nagy fej fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- 1 csapott mokkáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
A sült fokhagymákkal csak annyi a dolgod, hogy a fejeket elfelezed, egyenként megkened olívaolajjal, megszórod sóval és borssal, majd lefedve vagy alufóliába csomagolva legalább 40 percen át sütöd a 190 fokos sütőben.
A főzelékhez a vajon futtasd át a felaprított fokhagymagerezdeket, majd a kiolvadt spenótot is dobd a keverékre. Adj neki öt percet kis lángon, fedő alatt, és ha szükséges, önts alá egy fél pohár vizet. Ha ezzel megvagy, öntsd rá a tejszínt, majd keverd el a tejet a cukorral, fokhagymaporral és a liszttel, és add azt is a spenóthoz. Keverd addig, amíg egy sűrű, krémes finomságot kapsz, és amikor már nem forró, sózd meg ízlés szerint. A puhára sült fokhagymagerezdekkel és pirítóssal tálald, de akár egy adag füstölt paprikában megforgatott csicseriborsó vagy vajban átpirított sült gesztenye is nagyon jól áll neki.