Újév olaszos hangulatban: lencseleves pestóval

Nem kötelező tartanod magad a jól ismert, hagyományos receptekhez, készítsd idén a lencsét különlegesen: levesként, egy jó adag olasz fűszeres pestóval!

A pesto egy dzsóker, olyasmi, mint a parmezán vagy a jó minőségű vaj: egy rakás egyszerű étel sokkal finomabb lesz tőle. Nyilván piskótával és kaláccsal nem működik, de a semleges ízű tészták, raguk és hüvelyesek bizony szuper népszerű fogások lesznek ennek a fűszeres, fenyőmagos szósznak köszönhetően. Próbáld ki levesben, aki az olasz konyhát szereti, imádni fogja.

Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.
Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kisebb csésze szárított paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár összevágva
  • 1 fehérrépa összevágva
  • 3 evőkanál konzervkukorica
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon egyszerű lesz a dolgod: tedd fel a lencsét főni 3 bögre vízben sóval, borssal és a fokhagymákkal, majd 20 perc után mehetnek bele a zöldségek és a pesto. Kapjon így is 20 percet, majd tálald a levest parmezánnal és szárított paradicsomokkal a tetején. Szuper, olaszos hangulatú leves lesz belőle. Ha van otthon vörösbabkonzerv, abból is mehet bele néhány evőkanál, így még tartalmasabb lesz az újév első ebédje. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek