3 kedvenc hazai úti célunk 2019-ben

Ebben az évben is sok csodás helyen jártunk, amiket nektek is ajánlottunk. Cikkünkben a kedvenc hazai úti céljainkat elevenítjük fel.

Látogass el velünk újra a visegrádi Fellegvárba kalandos útvonalon, nézd meg a hegyoldalba vájt barátlakásokat Tihanyban, vagy barangold be Holdvilág-árkot a Pilisben.

1. Visegrádi túra

A visegrádi vár a kihagyhatatlan hazai látnivalók közé tartozik de nem csak az 1200-as évekből ránk maradt erődítmény miatt. Ahelyett, hogy leparkolnál a kapu előtt, hagyd inkább a városban a kocsit, és kösd össze a várlátogatást egy gyönyörű túrával. Mászd meg Kálvária-hegyet, látogasd meg a Fellegvárat, aztán folytasd a kirándulást a Zsitvay-kilátóhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a völgyben kanyargó Dunára, az őt körülvelő hegyekre és a visegrádi templomtoronyra. Visszafelé pedig ne hagyd ki az Ördögmalom-vízesést sem.

2. A tihanyi barátlakások

Tihanyban az a csodálatos, hogy a környékén minden évszakban szuper programokat lehet szervezni. Ha éppen nem strandolásra, korcsolyázásra vagy az apátság meglátogatására vágysz, kirándulj el a tihanyi barátlakásokhoz. Indulj a mólótól, és térj be az erdőbe a bicikliút mellől induló ösvényen. Haladj el a Ciprián-forrás mellett, nézd meg a hegyoldalba vájt barátlakásokat, majd folytasd az utad az apátság irányába, ahonnan kis utcákon juthatsz vissza a mólóhoz.

3. Kirándulás a Holdvilág-árokban

A Holdvilág-árok a Pilis egyik legbűbájosabb völgye halkan csörgedező patakkal, magas fákkal és kalandos ösvényekkel. A túrába viszont csak akkor vágj bele, ha a Rám-szakadék sem tudott rád ijeszteni, és a szekrényedben ott pihen a megfelelő felszerelés, legfőképp egy jó bakancs. Indulj Kiskovácsiból, ahol patakparti ösvény vezet a völgybe, ahonnan az utad fahidakon és sziklákon át vezet majd. A túra célja az árok végében alázúduló vízesés, ami mellett létra vezet fel a szikla tetejére. A parkolóhoz árnyas erdei ösvényen juthatsz vissza.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek