Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 mokkáskanál csilipor
- 1 késhegynyi gyömbér
- 2 bögre garnéla
- 5 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 szelet sült hal
- ízlés szerint só és fehér bors
- 1 evőkanál méz
- 1 fél citrom héja és leve
- 4 kisebb darab csemegeuborka
Elkészítés:
Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára.
Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá.