Ebbe kerüljön a maradék karácsonyi hal: csilis-gyömbéres garnélapástétom sült hallal

Egy jó kis feltét készül most, amiből egy-egy szelet pirított rozskenyérrel is tökéletes vacsora lesz. Ha maradt egy kis karácsonyi sült hal vagy egy szelet lazac az ebédről, dobd a keverőbe, és készítsd el ezt a szuper vajas pástétomot!

Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.

Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!
Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!Mariha-kitchen

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 bögre garnéla
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 szelet sült hal
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom héja és leve
  • 4 kisebb darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára. 

Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek