A gyerekek is imádják morzsásra trancsírozni a tésztát és gyurmázni a golyókat, amik ebben a vörös és fehér változatban nagyon látványosak lesznek. Egy kis fehér csoki és néhány színes cukor elég a díszítésükhöz, de még ezeket is megspórolhatod, ha a fehér csokis falatokat a gyönyörű, piros sütimorzsával szórod meg.
Hozzávalók 1 adaghoz
A sütemény alaphoz
- 30 deka liszt
- 12 deka vaj
- 20 deka porcukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 deci író (vagy ugyanennyi kefir)
- 4 evőkanál folyékony piros ételfesték
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A sütinyalókákhoz:
- 2 evőkanál natúr sajtkrém (vagy mascarpone)
- 10 deka fehér csoki
- nyalókapálcikák
- színes tortadara vagy cukorgyöngyök a díszítéshez
- polisztirolkocka
Elkészítés:
A tésztához keverd habosra a vajat a cukorral, majd jöhetnek a keverékhez a tojások és a só is. Ezek után add hozzá az írót és az ételfestéket, majd forgasd össze az egészet a sütőporral átszitált, kakaóporos liszttel. Egy nagyjából 18 centis tortaformában süsd meg 160 fokon, sütőtől függően úgy 45 perc alatt. Ha megsült, tedd félre hűlni.
Törd vagy gépben aprítsd morzsásra a vörös bársony torta kihűlt tésztáját, és adj 2-3 nagy evőkanál szobahőmérsékletű natúr sajtkrémet hozzá, majd dolgozd el vele. A cél, hogy éppen összeálljon jól gyurmázható masszává – ez a sajtkrém fajtájától és állagától is függ. Ha ezzel megvagy, formázz belőle sűrű golyókat, és szúrd őket a nyalókapálcikára. A golyók mérete, így a szükséges pálcikák száma is tőled függ, ha gyerekeknek készül, érdemes kisebbeket készíteni.
Olvaszd meg vízgőz fölött a feldarabolt fehér csokit, és forgasd meg benne a falatokat, majd állítsd őket egy polisztirolkocka vagy hungarocelldarab közepébe. Szórd meg színes cukorral őket, és tedd félre néhány órára.