Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

A sütinyalókákban egészen biztosan nem a nevük a legmenőbb, az viszont elég szuper velük kapcsolatban, hogy egy-egy formában ragadt, megrepedt süti is klasszul felhasználható alapként hozzájuk. Egy kis piskóta vagy néhány muffin, egy kevés sajtkrém, és már mehetnek is a nyalókapálcikákra! Most vörös bársony változatban készítettük el!

A gyerekek is imádják morzsásra trancsírozni a tésztát és gyurmázni a golyókat, amik ebben a vörös és fehér változatban nagyon látványosak lesznek. Egy kis fehér csoki és néhány színes cukor elég a díszítésükhöz, de még ezeket is megspórolhatod, ha a fehér csokis falatokat a gyönyörű, piros sütimorzsával szórod meg. 

Ha marad ételfesték, a fehér csoki is kaphat egy kis színt.
Ha marad ételfesték, a fehér csoki is kaphat egy kis színt.serts

Hozzávalók 1 adaghoz

A sütemény alaphoz

  • 30 deka liszt
  • 12 deka vaj
  • 20 deka porcukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 deci író (vagy ugyanennyi kefir)
  • 4 evőkanál folyékony piros ételfesték
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A sütinyalókákhoz:

  • 2 evőkanál natúr sajtkrém (vagy mascarpone)
  • 10 deka fehér csoki
  • nyalókapálcikák
  • színes tortadara vagy cukorgyöngyök a díszítéshez
  • polisztirolkocka
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd habosra a vajat a cukorral, majd jöhetnek a keverékhez a tojások és a só is. Ezek után add hozzá az írót és az ételfestéket, majd forgasd össze az egészet a sütőporral átszitált, kakaóporos liszttel. Egy nagyjából 18 centis tortaformában süsd meg 160 fokon, sütőtől függően úgy 45 perc alatt. Ha megsült, tedd félre hűlni. 

Törd vagy gépben aprítsd morzsásra a vörös bársony torta kihűlt tésztáját, és adj 2-3 nagy evőkanál szobahőmérsékletű natúr sajtkrémet hozzá, majd dolgozd el vele. A cél, hogy éppen összeálljon jól gyurmázható masszává – ez a sajtkrém fajtájától és állagától is függ. Ha ezzel megvagy, formázz belőle sűrű golyókat, és szúrd őket a nyalókapálcikára. A golyók mérete, így a szükséges pálcikák száma is tőled függ, ha gyerekeknek készül, érdemes kisebbeket készíteni.

Olvaszd meg vízgőz fölött a feldarabolt fehér csokit, és forgasd meg benne a falatokat, majd állítsd őket egy polisztirolkocka vagy hungarocelldarab közepébe. Szórd meg színes cukorral őket, és tedd félre néhány órára.

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek