Luxus egészséges változatban: Lazacwellington

A hagyományos Wellington-bélszínt is szeretjük, ám eben a lazacos változatban talán még egyszerűbb elkészíteni. Nem kell a hagyományos gombás tölteléknél maradnod, mutatunk néhány variációt arra, miket választhatsz mellé a mustáros-gombás változaton kívül!

Többféle hallal és töltelékkel kipróbálhatod, a gombás-lazacos mellett akár egy spenótos-fokhagymás, kéksajtos-céklás vagy mozzarellás-fehérrépás változatot is készíthetsz egy kis tárkonnyal, a lényeg, hogy amivel beburkolod a halat, azt mindig törd apró darabokra és puhítsd meg egy kevés zsiradékon előtte. Nyugodtan készíts többet, úgyis lesz, aki eltüntetni a ropogós bundában sült finom, szaftos és fűszeres halfalatokat.

Egy nagy, vagy két kisebb batyu lesz belőle.
Egy nagy, vagy két kisebb batyu lesz belőle.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka lazacfilé
  • 2 bögre gombakeverék
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma szeletekre vágva
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd 3-3 percig a lazacot a fokhagymás vajon, majd tedd félre.

A gombát aprítógépben törd apró darabokra, vágd nagyon apróra a hagymát, majd sózd és borsozd, és mehet a keverék a meleg vajra. Hagyd puhulni úgy öt percig. Ha van otthon egy kevés sajtkrém vagy reszelt mozzarella, abból is keverhetsz a gombás zöldségraguba. Olaszosan egy kis oregánó illik hozzá, de a kakukkfű és a tárkony sem rossz bele, a lényeg, hogy egyféle fűszernél több ne kerüljön a gombás keverékhez.

Amikor kihűlt, tedd a gombás pürét a hideg tésztára, úgy, hogy jusson belőle mindenhová, majd mehet rá a kissé besózott és borsozott, mustárral vékonyan megkent halfilé. Csomagold be a tésztába, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tojással, és süsd úgy 20 percen át 170 fokon, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha úgy jobban tetszik, akár adagonként külön batyukat is készíthetsz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek