Még akkor is szuper fogás lesz, ha a tegnapi sült húst használod fel hozzá. Tökéletes az ünnepek valahanyadik napjára, amikor már csak valami könnyűt ennétek, és már unjátok a megszokott salátákat.
Sikerülni fog akkor is, ha nem vagy egy nagy konyhatündér, mert azon kívül, hogy összedobálod a hozzávalókat, nem sok dolgod lesz. Az édes és enyhén sós és mézes joghurt a szegfűszeggel elvégzi helyetted a munkát: tökéletes ünnepi étellé varázsolja ezt a fogást.
Hozzávalók 2 személyre
Az öntethez
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 kis pohár görög joghurt
- 1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy szegfűszeg és fahéj
- 1-1 mokkáskanál citromhéj és néhány csepp citromlé
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
A salátához
- 2 bögre hideg pulykasült összevágva
- 1 bögre jégsaláta összevágva
- 1 fél pomelo (más citrusfélékkel is helyettesítheted)
- 2 marék mandula megpirítva, durvára vágva (dió is lehet)
- 1 vérnarancs
Elkészítés:
Keverd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre.
Helyezd el egy tányéron adagonként a salátát, a megtisztíott és falatnyi darabokra vágott citrusféléket és a húst. Erre mehet ízlés szerint a hideg öntetből, majd egy maréknyi pirított dió vagy mandula is kerülhet a tetejére.
Ha van otthon, néhány szelet pármai sonkával és egy kevés reszelt parmezánnal is feldobhatod.