Mediterrán karácsony: hideg pulykasültsaláta pomelóval és szegfűszeges, mézes joghurttal

Ki mondta, hogy a diétás ételek nem lehetnek finomak? A hatalmas ünnepi traktában ráadásul jól fog esni egy maradék sültből is összedobható, könnyű fogás egy kis mézeskalács-aromás görög joghurttal.

Még akkor is szuper fogás lesz, ha a tegnapi sült húst használod fel hozzá. Tökéletes az ünnepek valahanyadik napjára, amikor már csak valami könnyűt ennétek, és már unjátok a megszokott salátákat.

Sikerülni fog akkor is, ha nem vagy egy nagy konyhatündér, mert azon kívül, hogy összedobálod a hozzávalókat, nem sok dolgod lesz. Az édes és enyhén sós és mézes joghurt a szegfűszeggel elvégzi helyetted a munkát: tökéletes ünnepi étellé varázsolja ezt a fogást.

Jól fog esni a sok nehéz fogás között.
Jól fog esni a sok nehéz fogás között.Dreamer Company

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy szegfűszeg és fahéj
  • 1-1 mokkáskanál citromhéj és néhány csepp citromlé
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál olívaolaj

A salátához

  • 2 bögre hideg pulykasült összevágva
  • 1 bögre jégsaláta összevágva
  • 1 fél pomelo (más citrusfélékkel is helyettesítheted)
  • 2 marék mandula megpirítva, durvára vágva (dió is lehet)
  • 1 vérnarancs
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre. 

Helyezd el egy tányéron adagonként a salátát, a megtisztíott és falatnyi darabokra vágott citrusféléket és a húst. Erre mehet ízlés szerint a hideg öntetből, majd egy maréknyi pirított dió vagy mandula is kerülhet a tetejére. 

Ha van otthon, néhány szelet pármai sonkával és egy kevés reszelt parmezánnal is feldobhatod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek