Sokan az Amerikai Egyesült Államokhoz kötik a hamburger születését, ám valójában inkább Európa a szülőhazája, annak is több országa. A húst a források szerint először a tatárok kezdhették összevagdalva kisütni, majd tőlük került a német kereskedővárosokba, a forgalmas hamburgi kikötőből pedig az USA-ba. Akárhogy is volt, ma már az egész világon elterjedt, és rengeteg isteni vega változata van. Mutatunk is egy párat.
Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger
Kalácsban vagy édes zsömlében is érdemes kipróbálnod ezt a burgert. Mini változatban, akár egy bulin is szuper fogás lehet, de simán elviheted az irodába is.
Babpogácsás vegaburger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi
Ha a hagyományos hamburgerhúsokat szeretnéd helyettesíteni, a babpogácsa kiváló választás.
Zöldségfasírtos burger sajttal és fokhagymás-citromos majonézzel
Ha a zöldségesebb, erőteljesebb íz sem gond, csináld karfiollal vagy brokkolival. Mi most kezdő vegáknak készítettük el visszafogott ízű zöldségfasírttal és sok-sok krémes majonézzel.
Nyugi, finom lesz: reggeli vegaburger tükörtojással, rösztivel és franciasalátával
Tele van ízekkel, meleg rösztivel, hideg salátával és jó sok reszelt sajttal. Simán kivált egy húsos fogást.
Falafelburger céklás hummusszal és fűszeres joghurttal
Pitában és hamburgerbuciban is imádjuk.