Ez egy szuperegyszerű változat, amihez nem kell külön rántást készítened, úgy is finom, sűrű lesz a szaftja. Tálald az elkészítés másnapján, friss kenyérrel és egy nagy adag tejföllel.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 vöröshagyma
- fűszerpaprika, só, bors
- 12 deka rizs
- 1 savanyított káposztafej vagy levelek
- 60 deka savanyú káposzta
- 60 deka darált sertéshús
- 15 deka húsos szalonna
- 5-6 evőkanál liszt
- 2 babérevél
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a darált húst, a tojást, egy evőkanál fűszerpaprikát, sót, borsot és a rizst, majd töltsd a káposztalevelekbe. A maradékot vágd csíkokra, keverd az aprókáposztához, majd mosd át folyóvíz alatt.
Vágd fel a szalonnát kockákra, süsd lassú tűzön, 5 perc után mehet hozzá az apróra vágott hagyma is. Erre kerültjön az aprókáposzta fele, arra pedig 1-2 evőkanálnyi liszt és egy teáskanál paprika rászitáláva. Ezek után jöhetnek a töltelékek és a babérlevelek. Azokra tedd az aprókáposzta másik felét, egy újabb lisztes réteget és annyi vizet, amennyi ellepi. Kis lángon úgy egy-másfél óra kell neki.
Ha van otthon füstölt tarja, abból is kockázhatsz a káposztarétegek közé.