Na persze, majd pont mi fogunk töltöttkáposzta-tippeket adni? Igen!

Az étel, amiből mindenkinek van saját receptje, és mindenkié jobb, mint a többieké.

Ez egy szuperegyszerű változat, amihez nem kell külön rántást készítened, úgy is finom, sűrű lesz a szaftja. Tálald az elkészítés másnapján, friss kenyérrel és egy nagy adag tejföllel. 

Egy fél liter tejfölt elbírna még.
Egy fél liter tejfölt elbírna még.titoslack

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 vöröshagyma
  • fűszerpaprika, só, bors
  • 12 deka rizs
  • 1 savanyított káposztafej vagy levelek
  • 60 deka savanyú káposzta
  • 60 deka darált sertéshús
  • 15 deka húsos szalonna
  • 5-6 evőkanál liszt
  • 2 babérevél
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a darált húst, a tojást, egy evőkanál fűszerpaprikát, sót, borsot és a rizst, majd töltsd a káposztalevelekbe. A maradékot vágd csíkokra, keverd az aprókáposztához, majd mosd át folyóvíz alatt. 

Vágd fel a szalonnát kockákra, süsd lassú tűzön, 5 perc után mehet hozzá az apróra vágott hagyma is. Erre kerültjön az aprókáposzta fele, arra pedig 1-2 evőkanálnyi liszt és egy teáskanál paprika rászitáláva. Ezek után jöhetnek a töltelékek és a babérlevelek. Azokra tedd az aprókáposzta másik felét, egy újabb lisztes réteget és annyi vizet, amennyi ellepi. Kis lángon úgy egy-másfél óra kell neki. 

Ha van otthon füstölt tarja, abból is kockázhatsz a káposztarétegek közé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek