Tejszínes és krémes fogás, omlós szűzpecsenyével, ami egy kis friss házi tagliatellével és egy jó adag friss petrezselyemmel lesz az igazi. Ha pedig a két ünnep között vacsorára dobod össze, csak készíts mellé pirítóst, kend meg egy adag puha vajjal, szórd meg a szeleteket egy kis tárkonnyal, aztán élvezd a pihenést.
Hozzávalók 4 személyre
- 60 deka sertésszűz felcsíkozva
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 nagy bögre vargánya
- petrezselyem (és tárkony, ha szereted)
- 1 biocitrom héja
- 3 tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma összevágva
Dobd a húst a fokhagymával a már forró zsiradékra, forgasd meg benne, majd jöhetnek a gombák is mellé 3-4 perc után, még ugyanennyi időre. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd, végül hagyd kis lángon rotyogni, fedő nélkül még legalább 5-10 percen át. Ez a recept tényleg csak ennyi. Cserébe egy citromos-tárkonyos krémes fogást kapsz, omlós hússal, aromás gombákkal.