Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

Már megint egy olyan étel, ami egy különleges menőségnek hangzik, miközben te csak bedobáltál mindent a serpenyőbe, és magára hagytad, amíg elkészül.

Tejszínes és krémes fogás, omlós szűzpecsenyével, ami egy kis friss házi tagliatellével és egy jó adag friss petrezselyemmel lesz az igazi. Ha pedig a két ünnep között vacsorára dobod össze, csak készíts mellé pirítóst, kend meg egy adag puha vajjal, szórd meg a szeleteket egy kis tárkonnyal, aztán élvezd a pihenést.

A bolti tészta is tökéletes hozzá.
A bolti tészta is tökéletes hozzá.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 nagy bögre vargánya
  • petrezselyem (és tárkony, ha szereted)
  • 1 biocitrom héja
  • 3 tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Dobd a húst a fokhagymával a már forró zsiradékra, forgasd meg benne, majd jöhetnek a gombák is mellé 3-4 perc után, még ugyanennyi időre. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd, végül hagyd kis lángon rotyogni, fedő nélkül még legalább 5-10 percen át. Ez a recept tényleg csak ennyi. Cserébe egy citromos-tárkonyos krémes fogást kapsz, omlós hússal, aromás gombákkal. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek