A pikáns és a sós kecskesajt az édeskés-bazsamecetes hagymalekvárral verhetetlen.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 édes zsömle vagy minikalács
- 5 lilahagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 nagy evőkanál cukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint vaj
- rukkola
- 2 kecskesajtszeletek
- 1 fél mokkáskanál rozmaring
Elkészítés:
Először készítsd el a lilahagymalekvárt. Szeleteld fel a hagymákat, majd karamellizálj 1-2 evőkanál cukrot, aztán mehet az egész a tetejére egy jó nagy evőkanál vajjal. Sózd és borsozd. Amikor már sűrű és kissé krémes, mehet bele a rozmaring és egy kevés balzsamecet is.
Vajazd meg a zsömleszeleteket és grillezd néhány percig. Ezek után mehet rájuk a rukkola, a kecskesajtszeletek és egy jó adag a lilahagymalekvárból. Nem is kell hozzá más, de ha tovább turbóznád, egy kis majonézzel és paradicsomszeletekkel teheted meg.