Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Kalácsban vagy édes zsömlében is érdemes kipróbálnod ezt a burgert. Mini változatban akár egy bulin is szuper fogás lehet, de praktikus csinovnyikburgerként is tökéletes: jól csomagolható és hidegen is finom, vagyis simán elviheted az irodába is.

A pikáns és a sós kecskesajt az édeskés-bazsamecetes hagymalekvárral verhetetlen.

Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!
Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!Savushkin

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 édes zsömle vagy minikalács
  • 5 lilahagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint vaj
  • rukkola
  • 2 kecskesajtszeletek
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a lilahagymalekvárt. Szeleteld fel a hagymákat, majd karamellizálj 1-2 evőkanál cukrot, aztán mehet az egész a tetejére egy jó nagy evőkanál vajjal. Sózd és borsozd. Amikor már sűrű és kissé krémes, mehet bele a rozmaring és egy kevés balzsamecet is. 

Vajazd meg a zsömleszeleteket és grillezd néhány percig. Ezek után mehet rájuk a rukkola, a kecskesajtszeletek és egy jó adag a lilahagymalekvárból. Nem is kell hozzá más, de ha tovább turbóznád, egy kis majonézzel és paradicsomszeletekkel teheted meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek