Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

A fenti japán szöveg a helyi sajttortát takarja, aminek mindjárt két változata is van. Az egyik a puha, szuflé, a másik a sajtosabb – előbbi az, amit mindannyian ismerünk. Mutatunk is rá egy egyszerű receptet, amit aztán citrushéjjal felturbózott cukormázzal, porcukros matchával és akár önmagában is tálalhatsz.

Szóval van a tojásfehérjével készülő, szuflé jellegű sajttortájuk, és a nyugati változat krémsajttal és agaragarral – mindkettőnek millió variációja létezik. Japánba Amerikából került az egész sajttortaőrület, nem is olyan régen, alig néhány évtizede. Csak tojás, csoki és natúr krémsajt van ebben a vezióban, az embernek tényleg nagyon össze kell szednie magát, hogy el tudja rontani. 

 

Egy kis fehércsoki-öntet elfér mellette.
Egy kis fehércsoki-öntet elfér mellette.kaorinne

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 15 deka fehér csokoládé
  • 4 tojás
Recept idők

Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a fehérjét. Olvaszd fel gőz fölött a csokit, keverd el a sajtkrémmel, utána mehet bele a tojássárgája is. Ha ezzel megvagy, keverd el benne óvatosan a tojásfehérjét, majd tedd egy kis tortaformába (vagy ha duplán készítetted, akkor nagyba). 

Gőzben süsd 170 fokon negyedórát, ugyanennyit 150 fokon, utána hagyd további 15 percig a sütőben, miután kikapcsoltad. 

Ízesítheted citrom- vagy lime-héjjal, mazsolával, vaníliával, készíthetsz mellé citrusos fehércsoki-szószt olvasztott fehér csokoládéból, citrushéjból és néhány kanál tejszínből. 

 

Sajtkrémteszt: melyik a legjobb? Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

2021. október20., 15:52

Ropogós fagyikehely: grillezett nektarinnal és vaníliás joghurttal a legfinomabb

Egy nagy adag granolától és vaníliás joghurttól lett igazán finom egy szuper, barackos-vaníliás kehely. Ha gyors különlegességet dobnál össze, ez lesz a te desszerted.

2021. július6., 10:24

Dióval töltött mézes-vaníliás nektarinok

Hidegen és melegen is finom ez a remek desszert, amit akár vegán változatban is egyszerűen elkészíthetsz.

2021. július7., 12:52

Készíts tiramisugolyókat, sokkal gyorsabban összedobhatod, mint a jól ismert változatot

Ha éppen nem dolgoznál vele túl sokat, de mégis hiányoznak a tiramisu ízei, ezekkel a klassz golyókkal idézheted meg azt a legegyszerűbben. Ha marad belőle, fagyaszd le, mert vendégváróként is tökéletes.

2021. május9., 10:44

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek