Nyaralós hangulat fél óra alatt: tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Nagyon hamar elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és így is egy különleges fogás lesz belőle, ami egy-egy hétköznap este, de akár ünnepi fogásként is tökéletes. A legjobb persze, ha valahol egy tengerparton, az apartman konyhájában készíted el, ahol minden hozzávalót frissen tudsz beszerezni.

A garnéla kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még egy adag egészséges ómega-3 zsírsav is található benne. Ebben a fogásban egy jó adag tejszínes raguként kerül az asztalra, amit – ha van otthon – egy kevés kapribogyóval és kukoricával is feldobhatsz. 

A lime elhagyható.
A lime elhagyható.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, fehér bors és só
  • 1 hagyma felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze garnéla
  • 1 csésze fésűkagyló
  • 2 evőkanál parmezán
  • 30 deka tagliatelle tészta
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát puhára sós vízben, közben közepes lángon kevergetve kezd el melegíteni a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fűszernövényeket, a sót, a borsot, a hagymát, majd hagyd néhány percig rotyogni a szószt. Ezek után add hozzá a tenger gyümölcseit, amiket néhány perc alatt főzz puhára. Most mehet a keverékbe a parmezán, végül a leszűrt tészta, amit ha al dentére főztél, akkor hagyd néhány percig a fedő alatt, hogy magába tudja szívni a finom tejszínes keveréket. Egy lime reszelt héjával tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek