Nyaralós hangulat fél óra alatt: tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Olvasási idő kb. 1 perc

Nagyon hamar elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és így is egy különleges fogás lesz belőle, ami egy-egy hétköznap este, de akár ünnepi fogásként is tökéletes. A legjobb persze, ha valahol egy tengerparton, az apartman konyhájában készíted el, ahol minden hozzávalót frissen tudsz beszerezni.

A garnéla kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még egy adag egészséges ómega-3 zsírsav is található benne. Ebben a fogásban egy jó adag tejszínes raguként kerül az asztalra, amit – ha van otthon – egy kevés kapribogyóval és kukoricával is feldobhatsz. 

A lime elhagyható.
A lime elhagyható.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, fehér bors és só
  • 1 hagyma felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csésze garnéla
  • 1 csésze fésűkagyló
  • 2 evőkanál parmezán
  • 30 deka tagliatelle tészta
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát puhára sós vízben, közben közepes lángon kevergetve kezd el melegíteni a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fűszernövényeket, a sót, a borsot, a hagymát, majd hagyd néhány percig rotyogni a szószt. Ezek után add hozzá a tenger gyümölcseit, amiket néhány perc alatt főzz puhára. Most mehet a keverékbe a parmezán, végül a leszűrt tészta, amit ha al dentére főztél, akkor hagyd néhány percig a fedő alatt, hogy magába tudja szívni a finom tejszínes keveréket. Egy lime reszelt héjával tálald.

Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is

Nagyon egyszerű, villámgyors, és a kasszát sem terheli meg túlságosan. Ha kitenne magáért, ezzel villanthat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek