Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Európában pedig csak a 15. században lett ismert. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelainnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Gyulladáscsökkentő és emésztésjavító gyümölcsként tartják számon. Ebben a csípős, mézes köretben az a legjobb, hogy feldobja a húsokat és sajtokat, de akár néhány gombóc vaníliafagyit is tehetsz mellé, így tökéletes nyári desszert lesz belőle.
Hozzávalók 2 személyre
- 8 szelet ananász
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál vaj
- 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
Süsd meg az ananászszeleteket a mézes vajban, vagy forgasd meg őket benne, majd tedd a grillrácsra. Nem kell nekik sok idő és magas hőfok sem, 2-3 perc alatt elkészülnek. Amikor egy kicsit megpuhultak, mehet rájuk egy kevés Cayenne-bors vagy csilipehely, így el is készültél a különleges körettel. Ha már bekapcsoltad a grillt, érdemes rátenni néhány percre pár szelet májat, baconszeletekbe tekerve – ezzel a legfinomabb a friss, édeskés és csípős ananász.
Egy adag főtt rizzsel, néhány szem pirított kesudióval és grillezett sajttal menő vega főétel lesz belőle.