18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

7 filmszínész, aki pornózással, meztelenkedéssel kezdte a karrierjét

Fiatal voltam, és kellett a pénz, ugyebár. Van, aki nem elégedett meg a piszkos diákmunkával, hanem többre vágyott. Persze ez nem csak akkor ciki, ha később Oscar-díjas színész vagy elnökjelölt leszel.

A pornó nagyon kényes, mégis az egyik legnépszerűbb műfaj a mozgókép határain belül, ezzel nem mondtunk újat. Nem véletlen, hogy a filmipar jelentős képviselői is megfordultak már ott, ahova te is csak titokban mész, látogatóként. Egy 2018-as kutatás alapján megtudhatjuk, hogy a 13-24 év közötti fiatalok 64 százaléka hetente vagy ennél gyakrabban néz pornót. A Huffington Post adatai szerint az internet nagyobb pornóoldalait többen látogatják havonta, mint a Netflixet, az Amazont és a Twittert együttvéve, az internet letöltéseinek 35 százaléka pedig erotikus tartalmú. Ugyanígy megdöbbentő az is, hogy az internet felhasználóinak 34 százaléka találkozik naponta akaratlanul is reklámok, felugró ablakok által szexuális töltetű kontenttel.

A Pornhub szerint az elmúlt hat évben a legtöbbet keresett kategória a tinipornó volt, a tiltott gyerekpornó pedig még mindig az egyik legjobban fejlődő online biznisz. Az NBC News számításai szerint a globális pornótartalmak 97 milliárd dollárt érnek – összehasonlításképpen: a Disney nemrég 71,3 milliárd dollárért vette meg a világ egyik legrégibb és legtöbbet érő filmgyártó vállalatát, a Foxot.

Készül a millió dolláros biznisz
Készül a millió dolláros bizniszChris Hondros / Getty Images Hungary

A dolog, amiről nem beszélünk

Ijesztő és kellemetlen adatok, és annak ellenére, hogy ilyen mértékben körülvesznek bennünket, nem beszélünk róluk. Fű alatt viszont terjed, burjánzik, és a fenti adatokból látszik, hogy mennyi pénz van benne, az érdeklődési kör alapján pedig leginkább a kiszolgáltatott fiatalokat célozzák meg. Talán ezzel magyarázható az is, hogy pályakezdő színészek is megjárták a saját kálváriájukat: a jó pénzt keresve bedarálta őket a pornóipar gépezete.

Kim Kardashian

Leírhatatlan szemét az, amit Kardashianék elkövetnek saját show-jukban (ez a magyar ember számára szerencsére kevésbé ismeretes), de még előtte Kim a pornográf tartalmai miatt lett híres, többek között egy szexvideó által, amelyet akkori barátjával közösen alkottak.

Kim Kardashian a Tiffany & Co. ékszerbemutatóján 2018-ban
Kim Kardashian a Tiffany & Co. ékszerbemutatóján 2018-banDimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

Marilyn Monroe

Kevésbé köztudott, de az ikonikus színésznő még karrierje elején bevállalt pár képet a Playboy magazinnak. Ennek külön pikantériája, hogy a negyvenes-ötvenes években a meztelenséggel még nem volt szokás dicsekedni (mint ma), a színésznőknek pedig alá kellett írniuk egy papírt, miszerint tudomásul veszik, hogy a fotók erkölcsileg károsak lehetnek esetleges későbbi karrierjükre nézve. Bár akkor még az ehhez hasonló képek nem futótűzként terjedtek végig a világon, így Monroe karrierjét nem igazán befolyásolta, de a szakma valószínűleg emiatt is figyelt fel rá, és egy évvel később már csillagként fogadták az álomgyárban.

Marilyn Monroe kevéssé ismert fotói a Playboyban
Marilyn Monroe kevéssé ismert fotói a PlayboybanPlayboy

Arnold Schwarzenegger

Bár Schwarzinak testépítő eredményei miatt nem kellett nyakig belemerülnie a felnőttfilmek világába, mégis elvállalt pár meztelen fotót filmes karrierje előtt. Aztán ez visszaköszönt a filmvásznon is, amikor a jövőből érkező terminátorként ruha nélkül jelent meg.

Helen Mirren

Az Oscar-díjas színésznő egy egészen különleges darabbal indította be karrierjét: 1979-ben a Caligula című filmben tette tiszteletét, amely erotikus történelmi dráma volt a véreskezű római császárról. A film nagy port kavart a saját idejében, több országban be is lett tiltva. Természetesen ez nem a hagyományos értelemben vett erotikus tartalom volt, sőt sokan úgy vélekednek, hogy Caligula őrült uralkodásának éveit nem is lehetett volna másképp elmesélni. Mindenesetre az alábbi jelenetsor alapján felmerül a kérdés, hogy nem mértéktelen, öncélú meztelenkedésről van-e szó.

Sylvester Stallone

Mielőtt a Rocky sikerével Sly az egyik leghíresebb akciósztárrá vált, több évig kínlódott karrierje beizzításával. Hogy pénzt szerezzen, szerepet vállalt egy amatőr felnőttfilmben. A Kitty és Studs  méretes borzalom, amiben a két főszereplő meghív egy csapat csajszit, hogy aztán kiélhesse velük a legtitkosabb vágyait. Hosszú volt az út az Oscar-díj jelölésig.

Matt LeBlanc

Ahogy az általa formált karakter a Jóbarátokban, úgy ő is hosszú utat járt be a hírnévig: előtte több szoftpornót forgatott le, és benne volt az akkor különösen híres The Red Shoes Diaries nevezetű erotikus sorozatban.

Jackie Chan

A híres harcművész is megpróbált mindent: évekig szenvedett attól, mert harcművészeti filmjei nem igazán nyerték el a közönség tetszését. Többször kaszkadőr volt, egyszer Bruce Lee helyett is akciózott, majd egy kis pluszpénzért bevállalta az 1975-ös kínai erotikus vígjátékot, az All in the Familyt. Az Oscart ő is megkapta, bár persze nem ezért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek