Nyolcadik helyezett lett a magyar versenyző, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese a világ legmenőbb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai válogatóján Torinóban. Június 11-én és 12-én tíz-tíz ország legjobb séfje mérte össze tudását, ebből tízen juthatnak tovább a mindent eldöntő lyoni megmérettetésre. Pohner Ádám és csapata a nyolcadik helyen végzett, így ott lesznek 2019 januárjában a döntőn Lyonban.

A fenti képen látható magyar csapatot Pohner mellett Csillag Richárd (ő a kukta, vagyis a commis) és Vomberg Frigyes (ő pedig az edző, vagyis a coach) alkotja. Magabiztosan, fegyelmezetten dolgoztak, a helyszíni beszámolók szerint a verseny váratlan események nélkül zajlott.

Lelátóról szurkoló nézők, dübörgő zene, kommentátorok: a világ legrangosabb séfversenyét nem véletlenül szokták sporteseményekhez hasonlítani. Ma tartották a hazai döntőt a Hungexpón.
Tovább olvasomKicsoda Pohner Ádám?
Márciusban ünnepelte 25. születésnapját, a Bocuse d'Or pedig egyáltalán nem újdonság számára: commisként versenyzett négy évvel ezelőtt, a 2016-os magyar döntőn pedig második helyezést ért el. Jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese.
Laikusként azért mégis akadt egy kis meglepetés: a titkos összetevő, amelyet kötelező volt felhasználni, és csak a verseny napján árultak el, a spagetti volt. Nem valami szuper fancy összetevővel kellett varázsolni, hanem a létező legegyszerűbb tésztát megfőzni. De persze egy ilyen versenyen ez nem úgy fest, mint amikor otthon a tányérra halmozol egy nagy adag olasz tésztát.

Valahogy mindig pizzát vagy spagettit eszel az olasz nyaraláson? Rengeteg ízélményről lemaradsz, ha sosem próbálsz mást.
Tovább olvasomHanem konkrétan így. Igen, az alábbi képen látható étel nyomokban spagettit tartalmaz. Kitalálod, hova komponálták bele?

A magyar vegetáriánus tányéron a következők voltak:
- Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomos tarte.
- Feketekenyér padlizsánnal töltve.
- Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel.
- Zöldségsaláta lila spárgával, édesköményzöldes tápiókával, marinált uborkával, gombával és szezonális zöldségekkel.
- Petrezselymes-pórés velouté.
- És a Castelmagno sajttal, tojássárgája krémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrel és Castelmagno sajtos morzsával töltött „tojáshéj” – na, ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Magyarul, a tészta a fehér pukli alatt rejtőzik.
A vega mellett egy nagy, látványos hústál is készült, ezen a következők voltak:
- Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamozsával, rókagomba.
- Borjúbríz citromos kakukkfűvel, égetett zellerbe tekerve, szarvasgomba.
- Cékla karamellizált hagymával.
- Karalábé borsóval és petrezselyemmel.
- Kacsamáj almával.
- Vargányás jus tokaji aszúval és kakukkfűvel.
- Petrezselymes risotto vadspárgával és rókagombával.

Jobb, mint a máj, könnyű elkészíteni, tele van fehérjével, édeskés és gyerekbarát.
Tovább olvasom
Gratulálunk!