Kijutott a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjére

De hol a spagetti a tányérjukon?

Olvasási idő kb. 3 perc

Éppen Torinóban zajlik a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntője. Természetesen van magyar induló is: Pohner Ádám, a legendás balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese. Mutatjuk, mit főzött!

Nyolcadik helyezett lett a magyar versenyző, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese a világ legmenőbb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai válogatóján Torinóban. Június 11-én és 12-én tíz-tíz ország legjobb séfje mérte össze tudását, ebből tízen juthatnak tovább a mindent eldöntő lyoni megmérettetésre. Pohner Ádám és csapata a nyolcadik helyen végzett, így ott lesznek 2019 januárjában a döntőn Lyonban.

DSC 1266
Fekete Antonio / Designfood

A fenti képen látható magyar csapatot Pohner mellett Csillag Richárd (ő a kukta, vagyis a commis) és Vomberg Frigyes (ő pedig az edző, vagyis a coach) alkotja. Magabiztosan, fegyelmezetten dolgoztak, a helyszíni beszámolók szerint a verseny váratlan események nélkül zajlott.

Pohner Ádám nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, ő megy TorinóbaPohner Ádám nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, ő megy Torinóba

Lelátóról szurkoló nézők, dübörgő zene, kommentátorok: a világ legrangosabb séfversenyét nem véletlenül szokták sporteseményekhez hasonlítani. Ma tartották a hazai döntőt a Hungexpón.

Tovább olvasom

Kicsoda Pohner Ádám?

Márciusban ünnepelte 25. születésnapját, a Bocuse d'Or pedig egyáltalán nem újdonság számára: commisként versenyzett négy évvel ezelőtt, a 2016-os magyar döntőn pedig második helyezést ért el. Jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese.

Laikusként azért mégis akadt egy kis meglepetés: a titkos összetevő, amelyet kötelező volt felhasználni, és csak a verseny napján árultak el, a spagetti volt. Nem valami szuper fancy összetevővel kellett varázsolni, hanem a létező legegyszerűbb tésztát megfőzni. De persze egy ilyen versenyen ez nem úgy fest, mint amikor otthon a tányérra halmozol egy nagy adag olasz tésztát.

10 étel amit ne hagyj ki, ha Olaszországban nyaralsz10 étel amit ne hagyj ki, ha Olaszországban nyaralsz

Valahogy mindig pizzát vagy spagettit eszel az olasz nyaraláson? Rengeteg ízélményről lemaradsz, ha sosem próbálsz mást.

Tovább olvasom
A tészta főzővize aranyat ér: ki ne öntsd!A tészta főzővize aranyat ér: ki ne öntsd!

A zavarosban halászó tésztakészítők titka.

Tovább olvasom

Hanem konkrétan így. Igen, az alábbi képen látható étel nyomokban spagettit tartalmaz. Kitalálod, hova komponálták bele?

DSC 1740
Fekete Antonio / Designfood

A magyar vegetáriánus tányéron a következők voltak:

  • Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomos tarte.
  • Feketekenyér padlizsánnal töltve.
  • Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel.
  • Zöldségsaláta lila spárgával, édesköményzöldes tápiókával, marinált uborkával, gombával és szezonális zöldségekkel.
  • Petrezselymes-pórés velouté.
  • És a Castelmagno sajttal, tojássárgája krémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrel és Castelmagno sajtos morzsával töltött „tojáshéj” – na, ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Magyarul, a tészta a fehér pukli alatt rejtőzik.

A vega mellett egy nagy, látványos hústál is készült, ezen a következők voltak:

  • Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamozsával, rókagomba.
  • Borjúbríz citromos kakukkfűvel, égetett zellerbe tekerve, szarvasgomba.
  • Cékla karamellizált hagymával.
  • Karalábé borsóval és petrezselyemmel.
  • Kacsamáj almával.
  • Vargányás jus tokaji aszúval és kakukkfűvel.
  • Petrezselymes risotto vadspárgával és rókagombával.
Itt egy olcsó és isteni belsőség a babának!Itt egy olcsó és isteni belsőség a babának!

Jobb, mint a máj, könnyű elkészíteni, tele van fehérjével, édeskés és gyerekbarát.

Tovább olvasom
DSC 1795
Fekete Antonio / Designfood

Gratulálunk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek