Hányban voltál már a világ legnépszerűbb vidámparkjai közül?

Közel 5 százalékos növekedést értek el az évről-évre egyre látványosabb parkóriások. A leglátogatottabb vidámparkok listáján viszont csak néhány európai hely szerepel. Neked hány volt már meg közülük?

A vidámpark-ipar közel 5 százalékkal teljesített jobban tavaly, mint 2016-ban. Ez már csak azért is jó hír az egyre részletesebb és monumentálisabb parkok szerelmesei számára, mert mindez minden bizonnyal további látványosságok felépítésére ösztökéli majd a piacvezetőket. A három legnépszerűbb park a Disney-é, de azért az Universal vidámparkjai is jól teljesítenek.

Disneyland, Florida
Disneyland, FloridaHandout / Getty Images Hungary

A CNN cikke szerint több mint 20 millióan látogatták meg a legnépszerűbb, floridai Disneylandet. A második legnépszerűbb park az eredeti, Anaheimben felépített Disneyland lett, a harmadik helyet pedig a Disney tokiói létesítménye kaparintotta meg. A 3 százalékos növekedést az olyan újdonságoknak köszönheti a CNN szerint a Disney, mint például a floridai, Avatar-tematikájú létesítmény.

A Harry Potter témát kimaxoló osakai Universal park szintén jól teljesített, ez pedig további, hasonlóan részletgazdag és grandiózus újdonságok kialakítását ösztönzi – állítják a szakértők. A Disney részéről ez Csillagok Háborúja tematikájú parkok felhúzását jelenti egyébként, ami minden bizonnyal tovább növeli majd a parkok népszerűségét.

Universal park, Osaka
Universal park, OsakaBloomberg / Getty Images Hungary

Összesen 244 millióan váltottak jegyet a 25-ös listán szereplő vidámparkok valamelyikébe, a növekedést pedig természetesen ebben az esetben is a kínai létesítmények népszerűségének köszönheti a piacot domináló Disney és az Universal.

Európán belül továbbra is a párizsi Disneyland egyébként a legnépszerűbb, de a tündérmese-tematikájú holland Efteling park és az 1843-ban létrehozott koppenhágai Tivoli Gardens is népszerűek voltak. A teljes lista itt tekinthető meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek