Feller Adrienne illóolaj mester a melengető gyömbéres krémleves, és a napindító citrusos smoothie után ezúttal egy gyors és könnyű ebédnek vagy vacsorának való fogást mutat: ez a grapefruitos kukoricabundában sült hal, bazsalikomos salátával.
Naná, hogy ebben is van illóolaj! Hogy miért? Mert "kevesen tudják, hogy a konyhában is helye lehet. Finom leveseket, salátákat, smoothie-kat, süteményeket varázsolhatunk segítségükkel" – vallja Feller Adrienne.
A receptet és a hozzávalók pontos mennyiségét a videó alatt találod.
Hozzávalók 4 személyre:
Bundázott hal
4 formás halfilé
8 tk kukoricadara
4 ek olívalolaj
4 gerezd fokhagyma
4 csepp grapefruithéj illóolaj
só
tört bors
Az olívaolajat a kukoricadarával, a négy gerezd apróra vágott fokhagymával, a sóval és tört borssal összekeverem, majd az egész masszával vastagon bekenem a halfiléket.
Forró oívaolajon serpenyőben ropogósra sütöm.
Bazsalikomos saláta
Szezonálisan kapható friss salátalevelek (spenót, madársaláta, rukkola)
1 mangó felkockázva
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál arany mazsola
Salátaöntet
1 dl olívaolaj
½ lime
só
tört bors
1 csepp bazsalikom illóolaj
1 csepp citrom illóolaj
A salátába valókat egy nagy tálban összekeverem. A salátaöntetet külön kis tálban kikeverem, majd tálalás előtt ráöntöm a salátára.
Fontos!
"Ahhoz, hogy biztonsággal használhassuk főzéshez az illóolajokat, csak olyan helyről szabad megvásárolni, ahol garantált a minőség, mert nagyon sokszor hamisítják. A másik szabály, hogy az illóolaj nagyon intenzív, erős anyag, ezért a kevesebb több!" – figyelmeztet a szakértő.