Ha igazán trendi akarsz lenni, idén így rendezed be a lakásodat

Fő a rugalmasság, de nagyon megy a bársony, a dizájner lámpák, a lila és virágminta is.

Az elmúlt hetekben megmutattuk, hogy 2018-ban milyen lakberendezési trendek uralkodnak a Pinteresten, és hogy milyen színekkel pakoljuk tele a lakást a Pantone színelőrejelzése szerint. De kiderült az is, hogy milyen felkapott hullámoktól vannak rosszul a lakberendezők. A House of Beautiful összeállításában elismert dekoratőrök árulják el, hogy mivel érdemes feldobni a lakást idén!

A lila az új rózsaszín

Nancy Fire, a HGTV Home kreatív igazgatója szerint ami 2016-ban a babakék-és a rózsaszín, 2017-ben pedig a lombzöld volt, az idén a lila, ezen belül is a levendula árnyalat lesz. A lágy, de hangsúlyos színt nem kell túltolni a lakásban, elég ha beszerzel egy-két kiegészítőt a nappaliba vagy a hálóba. A Zara Home-ban például 9995 forintért vehetsz mutatós függönyt, az Ikeában pedig 4990 forintba kerül a lila színekben játszó Smörboll ágyneműhuzat-garnitúra.

#lavenderhomeblog #lavenderhome #lavender #home #bedroom #lilac #purple #orchid #bed #white

Una publicación compartida por lavenderhomeblog (@lavenderhomeblog) el

Játssz a kontrasztokkal

A profi lakberendező és tanácsadó, Joanna Gaines szerint érdemes telített színekkel bekeverni a legtöbb lakásban megtalálható fehéret vagy krémszíneket. Nem kell brutálisan elütő színekre gondolni, lényeg, hogy azok harmóniában legyenek egymással. A piros például jóval erősebben látszik ha fehérrel van kombinálva, de ha kevésbe vagytok bátrak, akkor választhatjátok a természetben is megtalálható és időtlennek mondott zöldet is. A H&M Home-ban 2990 forintba kerül egy levélmintás díszpárnahuzat, az Ikeában pedig 4990 forintot kérnek egy mélyzöld ágytakaróért.

A kör az új háromszög

Genevieve Gorder dizájner szerint 2018-ban is meghatározók lesznek a geometriai minták a lakberendezésben. Míg az elmúlt pár szezont a háromszög formák határozták meg, addig idén a körök és pöttyök lesznek divatban, legyen szó párnahuzatról, asztal formáról vagy szőnyeg mintáról. A Zara Home-ban mérettől függően 9995-14 995 forintba kerülnek a pöttyös díszpárnák, az Ikeában pedig 34 990 forintot kérnek egy kör alakú dohányzóasztalért.

Maradj egy árnyalaton belül

“Sokkal izgalmasabbnak hat a lakás, ha a bútorok és a falak is ugyanolyan színűek” – mondja Gaines, aki szerint ez a trend leginkább kékben és pasztell árnyalatokban a legműködőképesebb.

Szerezz be valamit sárgarézből

A tervező Doug Wilson jó alternatívát lát a vintage hatást keltő ezüst zománcban vagy a sárgarézben a csillogó ezüst és meleg arany kiegészítők vagy csaptelepek helyett. De kétségkívül jól helyettesíthetőek vele az elcsépelt rozsdamentes acél felületek is.

Bátran keverd a szezont a fazonnal

A Whitehall Interiors munkatársa, Karen Asprea szerint napjainkban semmi ciki nincs abban, ha különböző metál árnyalatokat kombinálunk, bársony kárpitozású bútorokkal hozzuk össze a fekete-fehér márvány felületeket, a vintaget a modern formákkal, netalán összeengedjük a bőrt vagy a szőrmét a betonnal. “Az idei trendek nagy rugalmasságot tesznek lehetővé a színek és az anyagok tekintetében is” – mondja a szakember.

Nem kopik ki a zöld

Több lakberendező is osztja Sabrina Soto tervező véleményét, miszerint a zöld a szezon egyik nagy visszatérője. Az otthont hangulatosabbá varázsoló szín idén lágyabb, olivazöld és Chartreuse likőr zöld árnyalatokban számít igazán menőnek.

Természetes elemek

“Fontosnak tartom az olyan tervezést, ami valamilyen módon építészetileg is tükrözi annak földrajzi elhelyezkedését. A természetes és tartós anyagok beépítésével csodás helyiségeket lehet létrehozni, ráadásul hosszú élettartammal bírnak, számtalanszor bebizonyították már, hogy képesek kiállni az idő próbáját” – mondja Shawn Henderson belsőépítész, akinek jelenleg a természetes kőburkalotok, például a mészkő a favoritja.

Szőttesek, fonott és gyékény kiegészítők

Míg a divatban a horgolt piacozós nagyiszatyrok mennek, addig a lakberendezésben a különféle kézműves termékekre emlékeztető kosarak, tárolók és egyéb kiegészítők hasítanak. Sarah Hullinger szerint ez nemzetközi trend 2018-ban, tehát érdemes lesz beszerezni valamit ami felidézi a 80-as évek hangulatát. A Zara Home-ban mérettől függően 14 995-22 995 forintért találtok gyékény szennyestárolót.

Achát és geode tapéta

Ahogy arról már beszámoltunk, drasztikus változásokon ment át a tapéta ipar az elmúlt időszakban, talán annak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek a feltűnő, 3D hatást keltő márványos achát vagy a kristályos geode mintás tapéták is. Egyenlőre kisebb dizájner boltokban kapható, de az előrejelzések szerint nemsokára felüti a fejét a megfizethető lakberendezési boltok kínálatában is.

Mini csempékkel kirakott konyha vagy fürdő

“A klasszikus, kis méretű csempék sokoldalúságuk és megfizethetőségük miatt is közkedveltek. A trend nemcsak esztétikus, de könnyebben feltehető és karbantarthatóbb is, mint a nagyobb méretű társaik “ – mondja Joanna Gaines, aki szerint nemcsak fehér, de szürke és fekete színben is keresettek ezek a termékek.

Meleg színek

“Míg pár évvel ezelőtt a hűvös és semleges színeket keresték az emberek, jó látni hogy jön fel a sárga, ami olyan, korábban elképzelhetetlen színekkel kombinálható, mint például a vörös vagy a korall“ – állítja a lakberendező. Az Ikeában 39.990 forintot kérnek egy piros fotelért, a H&M Home-ban pedig 2990 forintba kerül egy bojtokkal díszített napsárga díszpárna.

Bársony ülőgarnitúra

“Nem hiszem, hogy évekig tart majd, de jelenleg ez az egyik legmenőbb trend a bútorpiacon“ – mondta a lakberendező, aki szerint elsősorban mélykék és pink árnyalatokban vásárolják a nappaliba betett bársony kanapékat, de ha biztosra szeretnénk menni vagy hosszabb távra terveznénk, akkor inkább szürkében szerezzük be azt.

The contemporary chandelier in this living room fits perfectly.🖤 #lightingideas #chandelierinstyle #chandelierdesign #contemporarylighting #livingroomdecor #livingroomdesign #livingroomideas #interiordesign #interiordecor #lightinggoals

Una publicación compartida por The Spruce and Style Company (@spruceandstyleinc) el

Kell valami virágmintás is

Nemcsak a geometriai formák divatosak, hanem reneszánszukat élik a nőies, virágokkal díszített elemek és kiegészítők is, amik idén nemcsak a hagyományos, hanem a kicsit bohémebb, 70-es éveket idéző formában is jelen van a piacon.

Dizájner lámpák

A Juliet Gold Design vezetője szerint napjainkban egy gondosan megválasztott, formatervezett lámpatesttel már új életet lehelhetünk a lakásba. Jól tudják ezt a lakberendezési üzletek is, akik előszeretettel kollaborálnak neves dizájnerekkel egy-egy limitált szériás lámpa kollekció erejéig.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek