6 lakberendezési trend, ami menő lesz idén

Nézd meg, hogy hogyan rendezed be a lakást 2018-ban, ha a Pinterestre hallgatsz!

Az egyik legmeghatározóbb képmegosztó oldal, a Pinterest elkészítette szokásos statisztikáját azokról a lakberendezési trendekről, amik meghatározzák majd a 2018-as évet. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen trükkök, színek és formák lesznek majd hatással az otthonunkra az előttünk álló hónapokban!

1. Ne hagyd csupaszon a falakat!

A sivár fal, legyen az fehér vagy színes, hivatalosan is kimegy a divatból 2018-ban. A Pinteresten 637 százalékkal nőtt meg a “wall art” pinek száma az elmúlt évben, tehát menő lesz egy-két hangulatos festménnyel, fotóval vagy akár poszterrel feldobni a lakást. A Zara Home-ban rengeteg képkeretet találtok átlagosan 1595-3995 forint között.

2. Növények

Nemcsak a divatvilágban felkapottak a különféle levélnyomatok és trópusi minták, hanem a lakberendezésben is, a Pinteresten például 533 százalékkal többen töltöttek fel ilyen jellegű képeket 2017-ben. Az efféle növények a hálószobában is jól mutatnak, sőt állítólag még az alvásra is pozitív hatással vannak. Az Elle Decor szerkesztői szerint különösen felkapott a madagaszkári sárkányfa, a duplaszárú orchidea, valamint a kevés törődést igénylő szukkulensek, amit az Ikeából is beszerezhetsz 795 forintért.

3. Bátran keverjük egymással a különféle fémeket

A Pinteresten 423 százalékkal nőtt a rozsdamentes acél bútorokra és kiegészítőkre az érdeklődés. 2018-ban nem ciki ezüst, arany vagy rozsda árnyalatokban gondolkodni, a lakás legtöbb helyiségét feldobja a konyhától a nappaliig. A Kathy Kou Home előszeretettel építi be a fémet munkáiba, a H&M Home üzleteiben például 5990 forintot kérnek egy ezüstszínű magas fémvázáért, egy levél formájú aranyszínű tálcáért 3990 forintot kell fizetni a fast fashion áruházban.

4. Terrazzo padló

Elsősorban a 70-es évek stílusában tér vissza a könnyen tisztítható, tartós és mutatós terrazzo, amire 316 százalékkal nőtt meg az érdeklődés a Pinteresten. A terrazzo lehet cement vagy műgyanta bázisú is, élettartalma mindkét esetben több mint 40 év. “A terrazzo, mint burkolat bebizonyította a történelme során, hogy nemcsak időtálló, de árában is versenyképes a többi kemény felületű anyaggal. Ezekkel a kivételes tulajdonságokkal meggyőzte napjaink legjobb építészeit és tervezőit, hogy nincs a terrazzonál ésszerűbb választás, akár beltéri akár kültéri használatra, ott, ahol fontos a tartósság és ellenálló képesség extrém használat mellett is” – olvasható a terrazzo. hu oldalán.

What do you think of #terrazzo floors? @pinterest saw a 316% increase in saves for it! * via Aestate

Una publicación compartida por Denver Carpet & Flooring (@denvercarpetandflooring) el

5. Feltűnő mennyezet

Míg a padló inkább letisztult lesz a jövőben, addig tapéták terén érdemes bonyolultabb mintákban és textúrákban gondolkodni, sőt a plafonra is ajánlott nagyobb figyelmet fordítani 2018-ban. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy 310 százalékkal nőtt az efféle pinekre (pl. Statement Ceilings) való találat a Pinteresten. A felhozatalt elnézve divatban vannak a csíkok, a pöttyök, a virágok és a pszichedelikus mintát kapott plafonok.

6. Fürdőszoba kilátással

Annak ellenére, hogy viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak a panorámás fürdőszobát, a jelenség mégis nagyon népszerű a képmegosztó oldalon, 269 százalékkal többen voltak rá kíváncsiak, mint az előző években. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy ennek hatására miként fog megjelenni a Spa hangulat a kevésbé elrugaszkodott fürdőszoba trendekben a jövőben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek