2016-nak rögtön két Pantone színe lesz

A színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami a 2014-es lilás-rózsaszín ragyogó orchidea és a 2015-ös barnásvöröses Marsala után 2016-ban a babakék és a babarózsaszín, fantázianéven rózsakvarc és derűs kék lesz. Így várhatóan jövőre nem csak a női és férfi ruhák, valamint kiegészítők, hanem a sminktermékek és a lakástextilek is ilyen színekbe borulnak majd.

2016 színei
2016 színei

Különlegesség, hogy most először egyszerre két szín is az év színe lesz, ezt azzal indokolja a cég, hogy adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos, túl geil rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni. A páros emellett azt jelzi, hogy a nemek egyenlők és még komolyabb összemosódásuk várható a divatban  – áll a Pantone.com-on.

Carolina Herrera csupa rózsakvarc - derűs kék ruhát tervezett 2016. tavaszára.
Carolina Herrera csupa rózsakvarc - derűs kék ruhát tervezett 2016. tavaszára.Jp Yim / Europress / Getty

A Pantone igazgatója, a 2016-os színeket kiválasztó Leatrice Eiseman azt nyilatkozta a Wsj.com-nak, hogy azért is volt szükség két színre, mert így a más színekkel való kombinálás is könnyebb (a márka ajánlása szerint barnában, zöldben, lilában, sárgában, ezüstben és pinkben is érdemes gondolkozni), plusz a kék-rózsaszín páros már magában is remekül mutat, különösen lakberendezési területen. Eiseman azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a rózsakvarc egyáltalán nem egyenlő a babarózsaszínnel, ahogy a világoskék se a kisfiúk kedvenc színe, de valószínűleg hiába, amikor a Buzzfeed is cuki rózsaszín-kék kendőkbe bugyolált csecsemőkkel adja el a hírt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra