Lila lesz 2018 színe!

Lombzöld után itt a lila!

A Pantone előrejelzéseit én mindig nehezen értelmezem, például pár hónapja számoltak be arról, szerintük milyen színek lesznek menők 2018-ban a lakberendezésben, na azok közt nem volt kiemelve az a lila, amit most 2018 színének kiáltottak ki. Az Ultra Violet, avagy Pantone 18-3838 TCX bejelentését ismét komoly kutatómunka előzte meg állítólag. Pont, ahogy a 2017-es lombzöldét is, ami szép-szép, de nem jött velem többször szembe, mint mondjuk 2016-ban (amikor meg 2 trendszín volt, a babakék- és rózsaszín).

Pantone-Fashion-Color-Trend-Report-New-York-Spring-2018-Swatch-U

Szó mi szó, jövőre divatba jön a mélylila – írja a The New York Times –, tehát a Dívány lila színe is nagy menőség lesz. "Az év színének olyan árnyalatot választottunk, mely szerintünk a legjobban kifejezi, mi történik most a globális kultúrában. Ez a szín tükrözi a kollektív lelkiállapotunk" – mondta a Pantone alelnöke, Laurie Pressma. "Az Ultra Violet eredetiséget, egyediséget és előrelátó gondolkodásmódot jelez" – nyilatkozta Leatrice Eiseman a Pantone Color Institute vezetője a The New York Timesnak. Egyébként a lila már felbukkant egy Pantone jelentésben, bár nem kiemelkedő helyen, de a 2018-as tavaszi-nyári divatban bekerült a 12 trendszín közé.

Balenciaga, 2018 tavasz-nyár, Gucci, 2018 tavasz-nyár, és egy trendi blogger, aki lilában ment már 2017 márciusában a párizsi divathéten a Loewe bemutatóra.
Balenciaga, 2018 tavasz-nyár, Gucci, 2018 tavasz-nyár, és egy trendi blogger, aki lilában ment már 2017 márciusában a párizsi divathéten a Loewe bemutatóra.Edward Berthelot / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek