14 trend, ami divatba jön a nyáron

Még ne dobd ki a farmert és a rózsaszínt, csak szerezz be melléjük egy hasitasit és valami műanyagot!

Most, hogy vége az évnek, és már mindenhol rég (még Budapesten is) bemutatták a tervezők a 2018-as tavaszi-nyári kollekcióikat, ideje készíteni egy listát azokról a trendekről, amik 98%-os valószínűséggel divatba jönnek a 2018-as év első felében. A hajtás után mutatjuk, hogy mi a helyzet a hasitasival, a viharkabáttal és a rózsaszínnel!

1. Övtáska

Egyre távolibbnak tűnik a hátizsák-mánia, ahogy egyre valószínűbb az is, hogy nyáron már nem ússzuk meg a laza hasitasikat. Az utcai divatból a luxusházak kifutóira került kiegészítő kapható lesz a Guccinál és a Marc Jacobsnál is 2018-ban.

2. Logómánia

Míg tavaly a hangzatos feliratokra pörögtek rá a divatházak, addig 2018-ban a logó lesz a mániájuk. A márkalogók kis és nagy, valamint kecses és vastagbetűs verzióban is felbukkantak a kifutókón New Yorktól-Párizsig. Mi pedig alig várjuk azt a pillanatot, mikor a logós póló lesz az új státuszszimbólum a zokni helyett.

3. Áttetsző kabát

Valószínű nem túl praktikus az áttetsző kabát, ami a szivárvány minden színében, a babakéktől a neonzöldön át a mentős fehérig divatban lesz a nyáron. A Ralph & Russo például viharkabátot, a Pringle of Scotland pedig kardigánt tervezett szellős anyagból.

4. Tetőtől-talpig farmerben

Számtalan farmer közül választhatunk a következő szezonban, menő lesz a kőmosott, a 80-as évek stílusát idéző, a patchwork és a rojtozott anyag is. A klasszikus anyag olyan nagy nevek szerint is menő lesz, mint a Chanel, a Dior vagy a Public School.

5. Ha tavasz, akkor pasztell

Valóban nem túl formabontó, bár ezúttal nemcsak a rózsaszínnel és a kékkel kísérleteztek a divatházak, hanem a lilával, a barackkal és a mentazölddel is. Az Acne Studios pizsama szettet, a Roberto Cavalli pedig unalmas nyári ruhát dobna piacra pasztellből.

6. Marad a rózsaszín

Még ne száműzd a szekrény aljára az elmúlt évek egyik legnagyobb slágerét, mivel az még 2018-ban is erősen tartja majd magát. A Cavalli vagy Angel Chen szerint púder- és neonrózsaszín árnyalatokban is menő lesz a nőies szín.

7. Rojtok

A rózsaszínnel együtt már ezt a trendet is elengedték a kritikusok, a tervezők azonban úgy tűnik, hogy még látnak fantáziát a macerás ruhadarabokban. Felmosópamacsra emlékeztető rojtokat küldött kifutóra például a Calvin Klein és a Sachin & Babi is.

8. Zsinórok

Valószínűleg semmi funkciójuk nincsen, de ilyen sportos, összehúzható zsinórokkal díszített ruhát tervezett többek között a Valentino, az Isabel Marant és Peter Pilotto is a szezonban.

9. Függőleges csíkok

Nemcsak stílusos, de a legtöbb alakon előnyösen is mutatnak a függőleges csíkos ruhák, amik fekete-fehér, piros-fehér és színes verzióban is divatban lesznek, a Monse például ingruhára, az Altuzarra pedig kosztümre tette rá idén a csíkokat.

10. Öltözz diszkógömbnek

Várhatóan a Versace kollekció miatt ugrik majd meg az arany és ezüst ruhákra való kereslet, de a feltűnő trendet a Christian Dior és a Paco Rabanne sem hagyta ki kollekciójából, így valószínűleg nemcsak a celebnők öltöznek majd így a következő szezonban.

11. Arcos cuccok

Az Andy Warhol féle pop-art nemcsak a Calvin Klein, de a Versace kifutóján is megjelent, míg a Christopher Kane John Kacere festményeit, a Prada pedig japán képregényfigurákat nyomott ruháira a szezonban.

12. Blézerek

Az örök klasszikusnak számító blézert szinte mindennel kombinálhatjuk a farmertől, a miniszoknyán át a lakkruháig, ráadásul a Guccinak és a Tom Fordnak köszönhetően számtalan formában divatban lesz az irodista mintáson át a nyolcvanas éveket idéző túlméretezett fazonig.

13. Lakk, műanyag cuccok

Az Elle.com divatszerkesztője szerint a futurisztikus lakk és műanyag lesz a tavaszi-nyári szezon slágere, szinte minden divatban lesz ami fényes műanyag, a motorosdzsekin és a nadrágon át a kalapokig és a táskákig. Hála a Chanelnek, a Balenciagának és a Balmainnek.

14. Viharkabát

A trenchcoat 2017-ben már kulcsfontosságú szerepet kapott az olyan luxusmárkák kifutóin, mint a Michael Kors, a Vivienne Tam vagy a Fendi. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy miből érdemes bevásárolni 2018 első felében!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek