Ruhatárolás profi körülmények között, évi egymillióért

Nincs könnyű dolguk a celebeknek: rengeteget vásárolnak, azt a tucat luxusholmit pedig igazán nem várhatjuk el, hogy mind otthon tárolják. Itt jön a képbe az a 15 ezer négyzetméteres, Garde Robe fantázianévre keresztelt luxus ruharaktár, ami kifejezetten a drága holmik tárolására specializálódott, persze szintén méregdrágán. Az óriás gardróbban valszínűleg minden divatra érzékeny egyén szívinfarktust kapna már pusztán a látványtól, a polcok ugyanis tömve vannak az összes, divatban valamit is számító relikviákkal: 30 ezer vörösszőnyeges ruha, Hermés táskák, bundák és méregdrága estélyik, valamint Oscar de la Renta összes, 1965-től összegyűjtött kollekciója is megtalálható itt. A rendszer egyelőre csak négy városban, New Yorkban, Los Angelesben, Las Vegasban és Miamiban üzemel, tagnak persze csak a legelitebbeket fogadják el.

"Nem kérdés, hogy a kedvenc estélyi ruháimat a Garde Robe-nál tárolom, hiszen tudom, hogy itt biztos kezekben vannak" – fogad Ivanka Trump köszöntője a hivatalos weboldalon.

A Garde Robe nem más, mint egy luxus-ruhatároló, ahova gazdagok adják be megunt luxusholmijaikat, szimplán azért, hogy otthon ne foglalják a helyet. A kliensek, ha esetleg már elfeledkeztek volna a pontos listáról, a neten is követni tudják, mit adtak eddig be, mivel mindent virtuális adatbázisban tartanak számon – így last minute party esetén, vagy egy fontos sajtótájékoztatóra is kikérhet magának a celeb egy régebbi, bevált darabot, egy napon belül megkapja.

Ilyen és hasonló luxusruhákat tárolnak  a weboldalon, az árakat persze nem írják ki.
Ilyen és hasonló luxusruhákat tárolnak a weboldalon, az árakat persze nem írják ki.www.garderobeonline.com

Tagnak csak a legelitebbeket fogadják el. Ahhoz, hogy valakinek jóváhagyják a kérelmét, a vaskos pénztárcán kívül még szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. Ilyen például, hogy a gardróbban minimum ötven terméket kell tárolni: ebből kötelező a tíz pár cipő és egy doboz kiegészítő, plusz a tagsági díj, ami legalább 4200 dollár plusz adó (918 ezer forint, plusz adó), évente. Bár soknak tűnhet, egy átlagos tag ennek legalább a három vagy akár négyszeresét is elkölti évente, mivel átlag 1400 dollárt (306 ezer forint) hagynak a kölcsönzőben havonta, ami kb. kétszáz luxusholmi tárolását jelenti.

Még csak háromszáz regisztrált felhasználónál jár a vállalat, ebből viszont olyan is akad, aki évente csaknem 3000 terméket tárol 150 ezer dollár értékben. A weboldalon a raktár pontos címét persze nem lehet megtalálni, ezt az információt csak akkor tudja meg az ember, ha jóváhagyták a tagsági kérelmét. A New York Times kifejezetten bölcs elképzelésnek tartja a Garde Robe ötletét, ugyanis akik műalkotásként tekintenek egy-egy kedvenc ruhadarabjukra, azoknak tökéletes védelmet garantál a rendszer, és még a drágaság sem róható fel hibaként, hiszen az átlagfelhasználónak nagy valószínűséggel meg sem kottyan a havi több ezer dolláros védelmi díj. Hogy a luxusgardrób eddig miért nem volt a köztudatban azzal magyarázzák, hogy ezidáig főként stylistok és a tervezők körében volt igazán népszerű, holott tizenkét éve, 2001 óta üzemel.

Eleinte egy sokkal kisebb raktárrészből indult a dolog, mára viszont annyira megnőttek az igények a szolgáltatással kapcsolatban, hogy kénytelenek terjeszkedni. Egyelőre amerika leggazdagabb régióiban működik a cég, de már az európai és brazil terjeszkedés ötlete is felmerült. Ön hasznosnak tartja a raktárat, vagy felesleges pénzkidobás az egész?

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek