7 trend, amit a nagyitól leshet el

Szinte teljes magabiztossággal kimondhatjuk, hogy nincs új a Nap alatt és azok a trendek, amelyek felbukkannak és ugyanolyan gyorsasággal el is tűnnek, pár évtizeddel ezelőtt már bejárták a világot. Csakhogy akkor mi még nem éltünk, a nagyszüleink viszont igen és ha valakik, akkor ők már párszor megtapasztalták a divat körforgását. Nem is beszélve arról, hogy míg manapság néhányan szezononként cserélik a ruhatárukat, addig az idősebb generáció még a minőséget tartotta szem előtt a mennyiséggel szemben.

Ezzel kapcsolatban a Babble.com oldalán egy érdekes cikkbe futottunk, ami arról ír, hogy vannak olyan ruhadarabok és kiegészítők, amiket a fent említett okok miatt nyugodtan ellophatunk nagyszüleink szekrényéből és a kiegészítők segítségével senki nem fogja azt mondani a szettünkre, hogy öreges. Magasderekú nadrág, kötött pulóver, fedora- ön szerint öregesek? Ezután megváltozik a véleménye!

1. Magasderekú nadrág

A szűk szárú és trapéz fazon közötti, soha véget nem érő csata mellett ugyanúgy szinte mindig porondon van az alacsony és magasderekú szabás küzdelme is. Utóbbi ápol és eltakar: ha valakinek van egy kis feleslege deréktájon, akkor az a csípőfazon helyett inkább válassza ezt, szuper alakformáló. Nemcsak farmerból létezik ilyen változat, nyugodtan nézzünk szét a chino nadrágok között is és ne feledjük, ősszel a legnagyobb sikert egy színes darabbal arathatjuk.

Tipp: Magasderekú nadrágot biztosan talál a H&M, a Zara, a Promod és az Orsay üzleteiben.

2. Kötött pulóver

Az oversize trendnek köszönhetően az sem baj, ha a nagymama vagy nagypapa kötött pulóvere egy kicsit nagy ránk. Arra ügyeljen, hogy ha a felsőrész egy kicsit lazább, akkor lentre - adottságaitól függően - válasszon egy szűkebb szoknyát vagy nadrágot. A színek itt is nyerőek, egy burgundi vagy mustár színű pulóver remekül mutat a sötétkék skinny farmerrel.

Tipp: Kötött pulóvereket biztosan talál a Mango, a Stradivarius és a H&M üzleteiben.

3. Könyökrátétes blézerek

Anyagok tekintetében az ősz egyik legnagyobb slágere a tweed, ha tud, akkor emeljen el egy ilyet a szekrényből és bár sokan nem kedvelik, de azért egy könyökrészre applikált bőr hatalmasat tud dobni az összeállításunkon. Ha nem kedveli a tweedet, az sem baj, a halszálkaminta legalább annyira izgalmas, a lényeg, hogy vastagabb legyen, mint egy nyári blézer.

Tipp: A legjobb szabású blézerek - elérhető árkategóriában - a Mango, a Massimo Dutti, a Promod, a Zara és a H&M üzleteiben vannak.

1. Nadrág - ASOS; 44.5 euró; 2. Blézer - Massimo Dutti - 54 995 Ft; 3. Pulóver - H&M; 5 990 Ft.
1. Nadrág - ASOS; 44.5 euró; 2. Blézer - Massimo Dutti - 54 995 Ft; 3. Pulóver - H&M; 5 990 Ft.Fotó: reklámanyag

4. Loafer

A beleugrós cipő (pl. nagyapáink "makkos cipője) újra az utcai divat szerves részét képezi és habár sokan - főleg férfiak - ódzkodnak tőle, szoknunk kell a gondolatot, ugyanis nemsokára hazánkba is elér a népszerűségi hullám. Tavasztól őszig hordható (a hidegebb szezonban harisnyával) és nem sokban különbözik például a balerinacipőtől, amit viszont imádnak a nők.

Tipp: Loafer cipőt szinte mindenhol kapni; ha különlegesebb darabra vágyik, nézzen körül a webshopokban, de csak akkor rendeljen, ha ismeri az adott márka számozását!

5. Retro szemüveg

A szemüvegek keretei sem mindig forradalmiak, a manapság népszerű wayfarer és clubmaster fazonoknak is megvoltak a maguk elődjei. Szintén divat lett szemüveget viselni úgy, hogy igazából nem is szorulunk rá, de valakinek kifejezetten előnyösen áll. Ne válasszon azonban túl nagy lencsével rendelkező darabokat, mert szakadt hipszternek nézhet ki bennük.

Tipp: szemüveget érdemes optikai szaküzletben csináltatni, a fast fashion üzletekben kaphatóak ugyanis akár látáskárosodást is okozhatnak.

6. A favágó ing

A hűvösebb évszakok beköszöntésével együtt megérkeztek az üzletekbe a (skót)kockás, kicsit punk és grunge életérzést sugalló ruhadarabok, a nadrágok mellett találkozhatunk a - sok helyen csak favágónak emlegetett - ingekkel is. Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen közönségessé válhat és azon kapjuk magunkat, hogy a méltán feledésbe merült t.A.T.u. zenekar velünk alakul újra.

Tipp: az összes népszerűbb fast fashion boltot elözönlötték az ilyesmi ingek, biztos, hogy talál magának valót.

7. Fedora kalap

A kalap is olyan, mint a szemüveg: vigyázni kell vele, hiszen ami a modellen vagy a próbababán jól mutat, rajtunk nem biztos, hogy annyira. Mára kikopott az utcaképből, de igyekezzünk és hozzuk vissza, sajnos méltánytalanul kevés figyelmet szentelünk ennek a kiegészítőnek. Pedig milyen sikkes tud lenni egy hozzáillő szettel - akárcsak nagyszüleink anno!

1. Cipő - Stradivarius, 6 995 Ft; 2. Kalap - H&M - 5995 Ft; 3. Szemüveg - Urban Outfitters; 14 dollár.
1. Cipő - Stradivarius, 6 995 Ft; 2. Kalap - H&M - 5995 Ft; 3. Szemüveg - Urban Outfitters; 14 dollár.Fotó: reklámanyag
Mustra