Felszámolják a Tom Tailor Hungaryt

A Tom Tailor Hungary Kft.-vel szemben 2010 októberében nyújtották be a felszámolási kérelmet, a cég felszámolását pedig 2012. február 27-én rendelte el a Fővárosi Bíróság. A Tom Tailor Hungary Kft. 2008-ban már alig volt nyereséges, a 2009-es évet pedig veszteséggel zárta.

A német cég magyar forgalmazója 1995-től kezdve volt jelen hazánkban, de a kétezres évek közepétől kezdve nem mentek túl jól a dolgai. 2006-tól kezdve többször kezdeményeztek a cég ellen végrehajtási eljárást, amit általában adótartozások miatt szokott indítani az APEH.

A német ruhamárkának néhány plázában volt külön ruhaboltja, mint például a nemrég nyílt Köki Terminál szellős boltkínálatában is van egy Tom Tailor Denim márkabolt, de a Tom Tailor ruhákkal inkább a multibrand boltokban lehetett találkozni, akár az OTTO katalógusban, akár a Dr. Jeans kínálatában.

A Tom Tailor próbálja magát magasra pozícionálni, a Tommy Hilfiger olcsóbb alternatíváját nyújtani, ezért a parfümöktől kezdve a zoknikon át a pulóverekig mindent árulnak a nem túl kiforrott, de stabilan tarka német divatnak megfelelően.

A márka nem tűnik el Magyarországról, a német anyacég létrehozott egy új céget Tom Tailor Kft. néven, a csődről bővebben erre >>>.

Oszd meg másokkal is!
Mustra