Carine Roitfeld 10 év után távozik a francia Vogue-tól

Egy évtized után főszerkesztőt vált a francia Vogue: Carine Roitfeld távozik a világhírű divatmagazin éléről – írja az AP. Roitfeld távozásának pontos okait nem tudni, a brit Vogue szerint „úgy döntött, most inkább személyes ügyeire koncentrál”. Bár pénteken megjelent a francia Vogue honlapján, hogy a főszerkesztő távozik, valójában még pár hétig a magazinnak dolgozik - egyelőre azt sem tudni, ki vezeti majd a lapot távozása után.

Carine Roitfeld 10 évig igazgatta a francia Vogue-ot
Carine Roitfeld 10 évig igazgatta a francia Vogue-ot

Amerikai kolléganőjével, Anne Wintourral szemben Roitfeldet kedves nőként ismerik a divatiparban: sokáig az a hír járta, a két főszerkesztő utálja egymást, de egyre gyakrabban látták őket divatbemutatókon beszélgetni.

A francia Vogue Roitfeld alatt sokkal bevállalósabbá vált, mint az amerikai: Lara Stone-t például a hét főbűn témakörében fotózták, egy másik editorialban pedig meztelen modelleket fényképeztek tűsarkúban, drága luxustáskákkal.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.