Lakatos Márk szerint a munkanélküliség öregít

Furcsa lélektani határnak tűnik az 50 éves kor. Mindenki fél tőle, nők és férfiak egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy az ötödik X után gyökeresen változik majd az életünk. MIért is? Mert 50 az pont 100-nak a fele és a 100-as szám köré mindig is misztikus tartalmakat képzelt az emberiség? Mert 100 évet élni olyan cél, amit még mindig nagyon sokan titkon dédelgetnek magukban és ugyebár akkor az ötvenedik életév betöltésével túl lennénk a felén, vagyis már kevesebb lenne hátra, mint előre. Tehát újra a jó öreg a "félig tele a pohár vagy félig üres a pohár" szindróma lép működésbe.

forg 005

Valójában 100 évet még mindig csak nagyon kevés ember él meg! Ötvenévesen nem feltétlenül kell leírnia magát sem a hölgyeknek sem az uraknak. Persze a "fiatalság kultuszban" tobzódó kultúránk sokszor kegyetlenül bánik ezzel a korosztállyal akár munkáról, akát párkapcsolatokról legyen szó. Nagyjából ez a porblémája Áginak is, aki a 10 év 10 nap alatt most pénteki adásában arról kesereg, hogy az 50. születésnapja után rohamosan öregedni kezdett. Ráadásul néhány éve munka nélkül maradt és az azelőtt pörgős vendéglátós bezárkózott saját világába. A kilátástalanság, a bizonytalanság, a folyamatos szorongás mélyíti a ráncokat. A sorozatos kudarcok hatására persze csorbul az önbizalmunk és a szemekből eltűnik a fény. És persze a külsőnkön is otthagyja a nyomát, mert ilyen "immunhiányos" állapotban az embernek magával sincs kedve foglalkozni. Ági azt gondolta, hogy itt az ideje változtatni, ha nem akar végleg belekerülni ebbe az örvénybe. Úgy érezte, ha  külsejében megváltozik, az a belső folyamatokra is jó hatással lesz. Mi ebben segítettünk neki.

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja. A 10 év 10 nap alatt című műsort pénteken 19 órakor és vasárnap 10-kor adják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra