A férfinak is kötelessége a jólápoltság

zoli mark velvet

Tényleg úgy gondoljuk, hogy egy férfi akkor jó, ha egy fokkal szebb, mint az ördög? Az a vagányság netovábbja, ha az alfa-hím dzsungelkéssel borotválja dús szőrzetét? Ciki az, ha egy macho hidratálja  az arcbőrét borotválkozás után, ne adj' isten szemránckrémet használ vagy tartós szőrtelenítést végeztet a plasztikai klinikán? Mire buknak jobban a nők (és egyéb nemű példányok ): a kalandoktól cserzett bőrű, Camel reklám főhősére vagy a szépen ívelő szemöldökű, szőrtelenített Christiano Ronaldo metroszexuális bájaira?

Az jól ápoltságnak, a férfi szépségápolásnak és divatnak nagyon eltérő volt a megítélése a különböző történelmi korokban.

Emlékezzünk vissza, hogy nem olyan régen, egy-két évszázaddal ezelőtt, a férfiak parókát hordtak, festették az arcukat, fűzővel tették karcsúbbá a derekukat, harisnyát húztak izmos vagy kevésbé markáns lábszárukra és dúsan hímzett, szalagokkal díszített selyemruhát hordtak, ha megengedhették maguknak. Aztán a 20. század háborúkkal tarkított történelme kialakított egy új férfi ideált, amely a vadnyugat hollywood-i hőseivel karöltve egy jó időre a komor, néha brutális, domináns macsókat tette meg a férfi nem csodálni való példaképeinek. De ezek az ideálok változnak és mostanra egyre több pasi gondolja úgy, hogy igenis ugyanannyit kell magával foglalkoznia, mint a hölgyeknek. Miért is ne?

zoli jo3

Logikus a dolog. Egy férfi ugyanúgy tetszeni akar, mint egy nő. Egy férfi ugyanúgy öregszik, mint egy nő. Egy férfi, ha tudatosan gondot fordít a jólápoltságára a legjobbat tudja kihozni magából. És fordítva is igaz! Az ápolatlanság mindkét nemnél visszataszító.

A pénteki 10 év 10 nap alatt adás lesz az első, amely során egy pasinak segítünk megváltozni. Zoltán, aki fiatalabb korában egy igazi csajozós, az életet nagykanállal habzsoló férfi volt, elvesztette majdnem az összes fogát és így önbizalmát és kedvét, hogy figyeljen a külsejére. Lassan leépítette a barátait és nem szívesen járt emberek közé. Saját lerobbant bátyjának is nézhették volna, amikor eljött hozzánk segítséget kérni. Hogy mivé változott, azt nézzék meg pénteken 19 órakor vagy vasárnap 10-kor a Viasat3-on.

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek