Lakatos Márk elmeséli, milyen a botoxkezelés

Furcsa dolgokat gondolunk a plaszitkai sebészetről itthon. Igazából az, hogy mi nevezhető egyáltalán sebészetnek, az sem teljesen világos. Persze ez országonként változik attól is függően, hogy hol milyen erős a gyógyszerlobbi vagy az orvosi kamara, és ezen belül az a szakmai grémium, ami az érdekeit érvényesíteni akarja a szépség piacon. Itthon például engedélyezve van egy csomó olyan töltőanyag, ami az Egyesült Államokban már nem. Ilyen mondjuk a szilikon olaj. De az is nagyon változó, hogy egy töltést vagy botox kezelést hol ki végezhet el. Van, ahol minden olyan személy, aki injekció beadására jogosult csinálhat ilyen beavatkozást, tehát kozmetikus is.

Hiszen miről is van szó?  Egy hialuron savas ránc vagy ajak feltöltés vagy egy 30-40 egységes botox kezelés néhány kis injekciós tűvel beadott "szuri", ami személyes tapasztaból mondhatom, hogy olyan, mint egy-két szúnyogcsípés. Emlékszem, amikor tizenévesen Csöpi nénihez jártam a kozmetikába, hogy kamaszkori pattanásaimat kezelje keményebben megdolgozta a homlokomat, mint Németh doki az Aestheticán. És ezek a felszívódó anyagokkal történő kezelések néhány hónap, de maximum egy év alatt eltűnnek, tehát nem hagynak maradandó nyomot az ember arcán. Nem úgy, mint az általam sokat szidott kozmetikai tetoválások, amik az igazi tetoválásokhoz hasonlóan vándorolnak az egyre öregedő, a gravitációnak engedelmeskedő megereszkedett bőrrel. Ugye nem szép dolog, amikor a sötétkékké változott "whisky-s pohárral" rajzolt szemöldökünk egyszercsak a felsőszemhéjra csúszik vagy a sötétbarna szajkontúr az öregedő, ráncos ajkak vonalát változtatja grotzeszk rajzzá.

Természetesen a felszívodó töltések vagy a botox is veszélllyel járhatnak, az utóbbi az egyik legmérgezőbb anyag a Földön, amiből kb. 14 grammal meg lehetne mérgezni az egész emberiségeit egy kémiát tanult barátom számításai szerint. Ezért fontos a jó szakember! Viszont ezek olyan korrekciót végeznek az arcon, mint egy okos smink és néhány hónap alatt elmúlik a hatásuk.

Mindent összevéve egy kicsit el kéne itthon szakadnunk attól a régimódi véleménytől, amely szerint az ilyen kezelések az ördögtől valók! Ami fontos szerintem, hogy itt is, mint mindenben megtartsa az ember azt a mértéket, ami a személyes jóérzését és megelégedettségét növeli, és ne váljon a rabjává. A torz szájakkal szaladgáló "csücsöri hölgyek" a diszkókból  vagy a furcsa "3 fejű nők" óriási mell implantátumokkal, mint a szerencsétlen, tavaly elhunyt Lolo Ferrari, mind olyan testképzavarokkal kűzdenek, mint a gumibábúvá gyúrt testépítők vagy az anorexiások a másik végletet nézve.

Fontos, hogy soha ne felejtsük: a saját arcunkat próbáljuk korrigálni, nem pedig egy másik arcot akarunk létrehozni!

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek