Ágnes a szerelme miatt nem foglalkozott magával

Lakatos Márk
Lakatos Márk

Eltelt a rövid és forrónak egyáltalán nem nevezhető nyár és új szezon kezdődik a Viasat3-on. Gondoltak egy merészet és elindítanak egy új műsort, ami az egyik legdivatosabb és leproblematikusabb dologról szól: az öregedésről... illetve arról, hogy mit lehet tenni azért, hogy lassabban örgedjünk. Ismerős a fogalom: anti-aging. Az egész kozmetikai ipar ezzel van elfoglalva, sőt, rebesgetik, hogy egyes világmárkák már megtalálták a formulát, ami megfordítja a folyamatot. Hűha, ez már mitológia vagy népmese, nem? A fiatalság forrása mégis létezne?

Igazából nem is ez a fontos szerintem! Sokkal fontosabb, hogy tisztában legyünk az idő múlásával és azzal, hogy minket sem kímél. Férfiak és nők foglalkozzanak eleget magukkal, lelkük, testük, bőrük állapotával, fiatalosságával. És akkor nem kerülnek remélhetőleg olyan helyzetekbe, mint az új műsor hősei, akik segítségért fordultak hozzánk. Bőrgyógyász, fogorvos, kozmetikus, plasztikai sebész, sminkes, fodrász, edző és stylist fog segíteni abban, hogy 10 alatt 10 évet fiatalodjanak és kapjanak egy olyan útravaló csomagot, amivel aztán egy komolyabb életmód változást tudnak véghezvinni.....egyedül, mint a nagyok. Mert az ilyen dolgokat úgyis csak saját magával csinálhatja az ember.

Ági előtte
Ági előtte

Régen megbecsülték az öregeket. Manapság viszont csak azt tartják értéknek, ami fiatal, dinamikus, fitt és megnyerő. Nehéz megfelelni ennek az őrült nyomásnak, mert a folyamatos újjászületés állandó odafigyelést igényel. Mi pedig sokszor inkább úszunk az árral, félünk az újtól és közben nem hisszük el, hogy az idő ellenünk is dolgozik. A napi rutinunkban fel sem tűnik, hogy mit nem teszünk meg magunkért.

A lecsalt tíz percek évekké duzzadnak, mint Ági esetében, aki elhitte annak, akit szeretett, hogy nem kell foglalkoznia magával. Ez
is egy őrület. A változáshoz igenis szükség van segítségre. Aki évtizedekig saját maga ellen dolgozott, az nem tudja a copfjánál fogva kihúzni magát a bajból, mint Münchausen báró. A kívülről jövő vélemények persze sokkolóak lehetnek elsőre, hát ez Ági számára sem lesz könnyű menet. 10 év 10 nap alatt.

Azt ígértem Áginak, hogy egy évtizedet fiatalodik a forgatás végére. Hogy sikerült-e? Nézd meg pénteken 19 órától a VIASAT3 műsorán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek