Ékszerekkel ünnepel Rómában a Bulgari

Páratlan ékszerkiállítással ünnepli Rómában fennállásának 125. évfordulóját a legendás Bulgari ékszerház, amely a Történelem és az örökkévalóság között címmel mutatja be ékszerterveinek fejlődését azóta, hogy 1884-ben a via Sistinán megnyílt az első üzlete.

A maga nemében első ilyen jellegű kiállítás a Palazzo delle Esposizioni termeiben kapott helyet. A felsorakoztatott száz ékszer, óra és műtárgy értéke miatt rendkívüli biztonsági intézkedések övezik a tárlatot.

A nagyközönség elé tárt ékszerek közül több a Bulgari Vintage Collection része, amely páratlan történelmi gyűjtemény, és amelynek darabjai eddig a Bulgari széfjeiben pihentek. Az ékszerek másik része magángyűjteményekből származik. A kiállítás a ház történetét időrendben bemutatva nyolc szekcióra bontható, az elsőben a legenda alapítójának, a jó szerencse reményében Görögországból Itáliába vándorolt Szotiriosz Voulgarisznak a munkái láthatók.

A második rész a húszas-harmincas évek csillogását idézi fel, akkoriban az art deco által diktált stílusvilágot Voulgarisz három fia vitte sikerre a cégnél. A harmadik szekcióban a negyvenes és ötvenes években érvényesülő francia iskola szépségei csodálhatók meg, ekkor már olyan neves vevői voltak a via Condotti 10 alatt álló üzletnek, mint Nelson Rockefeller, Gary Cooper, Clark Gable vagy éppen Marlene Dietrich.

A hatvanas évek a stilizált formák és a letisztult vonalak időszakát jelentették a cég történetében; ez idő tájt Grace Kelly, Audrey Hepburn és Liz Taylor érezte úgy, hogy élete nem teljes Bulgari-ékszer nélkül. Utóbbi hölgyet a kezére pályázó Eddie Fischer ezzel a mondattal vette le a lábáról: "Az egyetlen szó, amit olaszul akarok neked mondani, az a Bulgari".

A hetvenes éveket bemutató teremben a pop art, a nyolcvanas évtized ékszerdivatját ábrázoló galériában az innováció volt az úr. A kilencvenes évek terme már az olyan sztárok korszaka, mint Madonna. Az utolsó teremben a millennium csodái tekinthetők meg.

Az egyes termeket kisebb szekciók kötik össze, van amelyik a híres márkanév formáit mutatja be, de akad egy dolce vita rész is, amelyben az Anna Magnani, Gina Lollobrigida és Monica Vitti által viselt ékszerek láthatók.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.