Grace Jones 60 évesen sokkolóbb, mint valaha

 

Ha már nemrégiben a válltömés visszatérését emlegettük, elevenítsük most fel Grace Jones emlékét, aki a '80-as évek elején a válltömések egyik bajnoka volt (lenyűgöző albumborító itt), és többek között Annie Lennoxszal, David Bowieval, Boy George-dzsal és Pete Burnsszel karöltve próbálta elmosni a nemek közötti határvonalat. A hölgy már csak azért is aktuális, mert tavaly, 19 év után új nagylemezzel aratott sikert Hurricane címmel. Ráadásul jelenlegi koncertturnéján, bár már 60 éves, ugyanolyan merészen folytatja a divat és az ízlés határainak feszegetését, mintha még mindig 1981-et írnánk.

A fenti képek a frissebbek közül valók, a bal oldali egy tavalyi koncerten készült, a jobb oldali pedig ezen a héten egy koncert után a színfalak mögött. A fotók annak ellenére megdöbbentőek, hogy nem igazán újak a kérdések, amiket felvetnek. Ennyi idősen nem nevetséges-e ez a jelmez? Miért kell a szőrmét már megint elővenni? Miért meztelenkedik az, akinek (már) nincs meg hozzá az alakja? Mentség-e az ilyen excentrikus és kihívó viselkedésre az, hogy valaki kivételesen tehetséges? Úgy látszik, ezek a kérdések még mindig elég sok mindenkit foglalkoztathatnak, egy fórumon például valaki, miután éppen egy Grace Jones koncertről tért haza, így foglalta össze az élményt: "Madonna elhúzhat a sunyiba. Nem gondoltam volna, hogy tudok még ennyire lelkesedni egy ilyen dívás koncertért. Kész, felrobbantam."

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.