Armani plágiummal vádolja a Dolce&Gabbana két vezető tervezőjét

 

A Dolce&Gabbana két vezető tervezője a hétvégén Milánóban prezentálta új, férfiaknak szánt kollekcióját, és a divatbemutatón több modell steppelt selyemnadrágban vonult végig a kifutón. Giorgio Armani ezt követően azzal vádolta meg két kollégáját, hogy lemásolták őt, ugyanis tavalyi kollekciójában volt egy hasonló darab. A Corriere della Sera szerint a híres tervező úgy véli, hogy több bemutatott darab is emlékeztet korábbi öltözékeinek egyikére. Ezt természetesen jobbkeze, Leo Dell'Orco is megerősítette. Sőt, a Guardian információ szerint Armaniék a saját, illetve a konkurenseik nadrágjairól készült képekkel próbálták bizonyítani igazukat az újságíróknak. (A mellékelt fotókon a Dolce&Gabbana 2009/2010-es őszi és téli kollekciójának egy darabjai láthatóak -a szerk.)

Domenico Dolce és Stefano Gabbana közös nyilatkozatában azt állította, hogy soha nem nyertek ihletet Armani kollekcióiból, és évek óta nem kísérik figyelemmel divatbemutatóit. Azt persze elismerték, hogy van még mit tanulniuk, de semmiképpen nem Armani révén szeretnének új ismeretekre szert tenni. Majd Pablo Picassóra, a híres spanyol festőre hivatkoztak, aki egyszer kifejtette, elkerülhetetlen, hogy másokat másoljuk, azokról, akik azonban magukat ismétlik, nem ilyen kedvező a véleménye. Giorgio Armani egyelőre nem válaszolt két kollégája hivatalos közleményére.

 

Az Independent egy másik közismert személyt idézett az üggyel kapcsolatban, mégpedig Coco Chanelt, aki egyszer azt mondta, a másolás tulajdonképpen a hírnév fokmérője, és igazából akkor van ok a panaszra, ha már senki nem veszi a fáradtságot, hogy lopjon tőlünk. A lap szerint egyébként egyre gyakoribb, hogy a tervezők illetve ruházati cégek ötleteket lopnak egymástól. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy ez a tendencia negatív-e, vagy sem. Egyesek szerint azok számára, akik nem engedhetik meg, hogy nagynevű tervezőktől vásároljanak, jó, hogy kevesebb pénzért az ő ruháikhoz hasonló darabokhoz juthatnak hozzá. Mások pedig amiatt aggódnak, hogy így egyre kevesebb egyedi ruha lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra