Grillezett mustáros karaj – krémes, sült hagymás gombasalátával a legfinomabb

A mellé kínált salátához csak grillezd meg a gombákat és a hagymát, vágd kissé össze, adj hozzá mascarponét, tejfölt és többféle borsot. Néhány csepp citromlével és egy kevés citromhéjjal remek nyári köret lesz a végeredmény.

Nem kell túltolni a köretet hozzá, a legegyszerűbbek mellett a legfinomabb.
Nem kell túltolni a köretet hozzá, a legegyszerűbbek mellett a legfinomabb.gbh007

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet karaj
  • 1 nagy ek. méz
  • 3 ek. mustár
  • ízlés szerint frissen tört zöld bors és só
  • 4 ek. olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Keverj a hozzávalókból egy só nélküli pácot, majd pihentesd benne a húst legalább egy órán át. Ezek után várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik, majd a forró grillen, magas hőfokon néhány perc alatt süsd készre. Csak a legvégén sózd meg, majd pihentesd néhány percig tálalás előtt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek