A titkos összetevő, amitől sokáig tiszták maradnak az ablakok

Nehezen viseled, hogy a fáradságos munkával lepucolt ablakok rövid időn belül újra porosak lesznek? Többé nem kell így lennie!

Az ablakok tisztán tartása általában igazi szélmalomharc szokott lenni. Alig fejezed be, szinte már kezdheted is újra, mert a város pora pillanatok alatt ellepi az üveget. A Lifehacker most az Extreme Couponing and Bargaining nevű Facebook-csoportban talált rá egy házilagos módszerre, ami az eddigieknél tartósabb eredménnyel kecsegtet.

Az öblítő a barátod

És nem csak azért, mert friss illatot kölcsönöz a ruháidnak. A Facebookon ugyanis többen is azt állítják, hogy az ablakpucolásban is elvitathatatlan érdemei vannak. Azon túl, hogy alkalmas az üvegfelületek tisztítására, a piszok és a por eltávolításában is a segítségedre lehet. Ha nem hiszed, járj csak utána! Máris mondjuk, mit kell tenned.

Keverj össze egy bögre öblítőszert háromnegyed bögrényi meleg vízzel, nedvesíts be vele egy pamutból készült szövetet, ezzel menj végig az ablakon. Amennyiben a végeredmény túlzottan nyálkásra sikerül, adj egy kevés vizet a mixhez, majd ismételd meg a műveletet.

Az öblítőd többre képes, mint gondolnád
Az öblítőd többre képes, mint gondolnádPeopleImages / Getty Images Hungary

A Facebook népe szerint a öblítő más téren is hasznos lehet a háztartásban. Valaki például úgy tapasztalta, hogy padlótisztításhoz is szuper, valaki más pedig a virágcserepekhez és a kandallóhoz is nyugodt szívvel ajánlja.

Az öblítő további előnye, hogy nemcsak tisztító és potenciálisan portaszító hatású, hanem az illata is kellemesebb a hagyományos ablaktisztító szerekhez képest. Ha szereted, amikor a frissen mosott ruhák illata lengi körbe a lakást, igazi főnyeremény lesz a számodra.

Kíváncsi vagy arra is, hogy teljesítenek a bolti ablaktisztítók? A német Stiftung Warentest tesztjéből kiderül:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek