Ezek szerint a tésztaszűrést is lehetne jobban csinálni

Persze nem mindegy, mekkora a fazék, a trükk ugyanis csak akkor működik, ha ugyanakkora a szűrőedény, mint a fazék szája.

Talán még az elkészült tészta leszűrése során keletkező  égési sérülések is kiküszöbölhetőek a fájdalmasan egyszerű trükkel, ami a Daily Mail szerint forradalmasíthatja a tésztafőzést. Vagyis leegyszerűsítheti. A tészta megszűrését legalábbis. Egy picit.

Így szűrnek a mennyekben

A csodamódszerhez nem kell más, mint egy megfelelő méretű szűrőedény, ami pont beleillik a tésztafőző fazékba. A két edény összefogásával ezek után máris elkerülhetővé válik a szűrő szerencsétlen, béna mozdulatokkal való rögzítése és kiegyensúlyozása, méghozzá úgy, hogy a forró víz sem fog a kezünkre csöpögni. Így már elég egy elegáns mozdulattal kilöttyinteni a vizet a lábasból, és elkerülhető a tészta fazékból-szűrőbe, majd szűrőből-fazékba való átjátszása, nem is beszélve a türelmetlen és éhes tésztarajongók által túl nagy lendülettel átöntött, a könnyű szűrőedényt borulékony ladik módjára dobáló tésztazuhatag okozta tragédiákról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra