Ilyen egy szerethető bringás vásár

Szeretek mindent, ami bringákkal kapcsolatos, ezért úgy döntöttem, hogy a múltkori csalódásom után most a Projekt Showroom pop-up boltjának is adok egy estélyt. És milyen jól tettem: bár jelenleg semmire nincs szükségem, egy-két dolog láttán majdnem elcsábultam, amihez hozzásegített a szervezők és az eladók kedvessége is. Ha kíváncsi rá, hogy mit és mennyiért talál, ha május 17-ig ellátogat az ötödik kerületi Sas utcába, akkor olvasson tovább és nézze meg a galériánkat is!

Először is: mi az a Projekt Showroom?

A Projekt Showroom (amelyről korábban itt írtunk) már három éve szervez pop-up (pár napig nyitva tartó) vásárokat, ez szám szerint a 13. alkalom volt. A téma mindig más, kivéve évi két eseményt (az advent és az antik téma köré szervezetteket), ezek minden évben fixek. A bringás pop-up célja az volt (most és két éve is), hogy egy helyre gyűjtsék az érdekes, különleges, de egyszerre hasznos és biztonságos kerékpáros kiegészítőket.

Az egyik alapítótól megtudtam azt is, hogy azért is számít ritkaságnak a gyűjtésük, mert egyrészt nehezen beszerezhető helyekről (nagykereskedésekből, külföldről, stb.) származnak a termékek, másrészt jelenleg a boltok kínálata a sportosabb stílust kedvelő kerékpárosokat célozza meg – így nehéz dolga van annak, aki például nem orkánban vagy speciális „túrahátizsákkal” vágna neki a belvárosi tekerésnek.

Mi mennyibe kerül?

A kínálat tényleg széles: a bolt kis terjedelmének ellenére (nemrég még kávézó volt) belefértek alap kiegészítők is (például foltragasztók, fényvisszaverő csíkok, lámpák), és felnőtteknek, illetve gyerekeknek szánt termékek is. Szerencsére az árak sem vészesebbek, mint a legtöbb szakboltban, így nem kell arra készülnie, hogy a gatyáját is ott kell hagynia, ha valami különlegeset szeretne.

Használt bringák 25-50, újak 100-150 ezer forintért kaphatóak (illetve a teherszállításra is alkalmas darab 3-400 ezerért), nyergeket láttam már 3-4 ezer forinttól és a USE Bag, illetve a Herschel Supply táskáiért sem kell többet fizetnie, mintha a showroomban vagy a webshopból rendelné meg. Az egyik kedvencem a Carrera összecsukható sisakja volt, de egy Brooks-nyerget is bármikor elfogadnék – kár, hogy pár napja vettem egy újat. Ha most nem vágyik semmi különlegesre, de javíttatna valamit a bicóján, akkor van egy jó hírem: a másfél hétig nyitva tartó pop-up boltban szerviz is van, amelyet a Bike pont biztosít. Szombat dél körül voltam a vásárban, akkor jó páran voltak, így ha valamit kinézett magának, minél előbb vegye meg, mert fogynak a termékek!

Hol? Budapest, V. kerület, Sas utca 15. | Mikor? 2015. május 7-17. 10:00-20:00 között | Facebook-esemény linkje: itt található

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra