Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

Köretnek is remek.
Köretnek is remek.burwellphotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 15 deka natúr gesztenyemassza apróra vágva
  • 10 deka aszalt vörös áfonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 1.5 bögre forrásban levő alaplé
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva (a tetejére)
  • 1 csapott teáskanál méz
  • 20 deka mozzarella szeletekre vágva
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd tedd félre lefedve 10 percre puhulni.

Puhítsd meg sütőben a félbevágott, befűszerezett padlizsánokat, majd kapard ki mindegyik kis csónaknak a közepét és vágd apróra. Dolgozd el a sajton kívül a többi hozzávalóval, majd tölsd meg vele a padlizsánokat. Helyezd a tetejére a sajtszeleteket, és forró sütőben 8-10 perc alatt pirítsd a sajtot a tetejére. A friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek