Ez a vargányás csirkeragu egy karácsonyi fűszerekkel ízesített házi tészta mellett a legfinomabb

Lehet ünnepi hangulatú egy klassz ragu is, ha egy nagy adag házi tagliatellét készítesz mellé, megforgatod forró vajban és csak egy nagyon kevés mézeskalácsfűszer-keverékben.

Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.
Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.Pinkybird

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 1 tk. puha vaj
  • 2 ek. étolaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 alaplé
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 deka reszelt pecorino sajt (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát is. 10 perc után öntsd alá az alaplevet, a fűszereket és ízesítőket, majd fedő alatt párold puhára a húst. Amikor elkészült, add hozzá a gombát, majd azzal is adj neki fedő alatt még 5-8 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, majd egy evőkanál tejföllel elkevert keményítővel sűrítsd be. A reszelt sajttal a tetején tálald.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek